FOTO: MN Press
FOTO: MN Press

Trener Saša Ocokoljić sa Voluntarijem odbranio rumunski kup, a sada napada šampionsku titulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 10:33

Uspešni košarkaški stručnjak plasmanom u finale napravio je veliko iznenađenje u Rumuniji!

Srpski košarkaški trener nakon što je osvojio drugi uzastopni kup Rumunije ostvario je još jedan veliki uspeh. Saša Ocokoljić uspeo je da izbori plasman u finale plej – ofa. U polufinalu, Voluntari, koji predvodi Sakson, izbacio je Oradeu i zakazao mečeve sa Klužom.

“Ostvarili smo veliki uspeh i doneli radost svima u klubu. Ovo je tek druga sezona u elitnoj ligi i posle dva trofeja u kupu, uspeli smo da se plasiramo u finale plej – ofa. Odmerićemo snagu sa ekipom Kluža koji je izbacio Pitešti. U završnicu smo krenuli sa treće pozicije, pa smo savladali Temišvar sa 2:0, a potom, u polufinalu, odmerili smo snage sa Oradeom. Rival je aktuelni vicešampion, koji je imao prednost domaćeg terena”, podvlači Saša Ocokoljić.

Izabrane vesti

Seriju sa Oradeom ste odlično odigrali!

“Uspeli smo da pobedimo obe utakmice pred njihovim navijačima, i u trećoj, u našoj dvorani, završili smo seriju sa maksimalnih 3:0. To je bilo veliko iznenađenje za sve poznavaoce košarke u Rumuniji”.

 Sada Vas očekuje finale sa Klužom koji je dominantno bio na prvom mestu u regularnom delu.

“Da, i takođe došao do finala bez poraza. Sigurno da uloga favorita pripada rivalu, ali sigurno da imamo potreban kvalitet i samopouzdanja da se ravnopravno nadmećemo. Naravno, i pokušamo da napravimo veliko iznenađenje. Generalno, svi u klubu su prezadovoljni sezonom, pogotovo, jer smo imali mnogo problema sa povredama igrača i većinu utakmica, u ligaškom delu i plej – ofu, nismo mogli da računamo na sve raspoložive snage. Sa druge strane, to je doprinelo da se stvori izuzetna hemija u timu i da igrači uvek daju maksimum. Posebno bih naglasio da smo, uz odličnu selekciju stranih košarkaša koji su opravdali očekivanja, postali prepoznatljivi po velikoj ulozi domaćih igrača. Oni su dali veliki doprinos i pečat svim uspesima. Odlične igre na terenu prati i veliki organizacioni napredak u svakom smislu. U tom delu bih posebno naglasio veliku podršku Sportskog drustva Voluntari, kao i podršku same opštine Voluntari koja izuzetno ulaže i podrzava sport u ovom delu Bukurešta”, zaključuje popularni Saša Sakson Ocokoljić.

Dok u Srbiji očekujemo ko će igrati u finalu ABA lige u susednoj Rumuniji imamo našeg čoveka koji je već podigao jedan pehar, a juri i drugi. Veliko iznenađenje priredio je srpski košarkaški trener Saša Ocokoljić. Rezultat je dobio na težini jer je u polufinalu kupa savladan Kluž sa 81:80. To dodatno uliva optimizam pred finalnu seriju. Uspehom u kupu obezbeđeno je takmičenje u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, što je pre nekoliko godina bilo nezamislivo. Finalna serija sa Klužom počinje 26. maja. Prve dve utakmice igraju se u Klužu, a serija se igra do tri pobede.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Saša OcokoljićRumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara