Saša Ocokoljić
Saša Ocokoljić

Trener Saša Ocokoljić sa Voluntarijem osvojio rumunski košarkaški kup

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.03.21. | 12:51

Srpski trener je osvajanjem nacionalnog kupa obezbedio klubu prvo učešće u FIBA Eurokupu

Pravo, i prijatno, iznenađenje priredio je srpski trener Saša Ocokoljić sa svojim Voluntarijem osvojivši rumunski kup. Rezultat je veći kada se zna da je Oradea, rival u finalnom meču, prvu četvrtinu dobila sa 16:0. Izabranici popularnog Saksona, u nastavku utakmice, promenili su ritam, dobili preostale četvrtine i podigli pobednički pehar.

“Ovo je veliki uspeh za naš klub koji se tek tri godine takmiči u elitnoj ligi. U prvom nastupu na finalnom turniru Kupa Rumunije zaista nam se posrećilo. Uspeli smo da osvojimo prvi trofej u istoriji kluba! Turnir je održan u Klužu koji je bio prvi favorit. Učestvovalo je osam najboljih ekipa iz lige tako da smo u najjačoj mogućoj konkurenciji ostvarili istorijski rezultat. Najpre smo u četvrtini finala pobedili odličnu ekipu Piteštija, zatim u neizvesnoj zavrsnici Krajovu i u finalu aktuelnog prvaka Oradeau koja je u polufinalu bila bolja od Kluža”, kaže za Mozzart Sport Saša Ocokoljić.

Izabrane vesti

 Oradea je u dobila prvu deonicu sa 16:0 i povela u drugoj sa 18:0.

“Rival iz finala ima izuzetno kvalitetan tim. Dvostruki je, uzastopni, prvak, učesnik poslednja četiri finala rumunskog kupa. Uspeli smo da se vratimo iz minusa od 18 poena i na kraju pobedimo sa 72:65. Na kraju, za mnoge neočekivano, ali sasvim zasluženo doneli smo pehar u Voluntari, predgrađe Bukurešta”.

Nakon pobede u kupu nastavljate takmičenje u prvenstvu, trenutno ste na četvrtoj poziciji.

“Mislim da idemo preko zacrtanog plana. Na deobi smo trećeg mesta posle prvog dela sezone. S obzirom da smo imali dosta povreda, ali i kompletan tim zaražen koronom, zbog čega smo bili bez treninga tri nedelje mogu da budem više nego zadovoljan postignutim. Zbog stanja sa kovidom prvenstvo je počelo tek u decembru i zbog poštovanja epidemioloskih mera potrajaće do sredine juna. Igra se po turnirskom sistemu, na svakom turniru igraju po četiri ekipe izmedju sebe u nekoliko dana. Mnogo je zahtevno sa fizičke strane za sve ekipe i igrače”.

Verovatno su sada porasle ambicije kluba.

“Što se tiče samog prvenstva cilj nam je da završimo u prvih šest ekipa. Ukoliko nastavimo da igramo kao do sada, mislim da smo blizu ostvarenja tog plana. Kluž i Oradea su mnogo jači i imaju prilično skuplje timove od nas. Takođe, osvajanje Kupa nas vodi direktno u FIBA Eurocup, što će biti prvi izlazak Voluntarija na evropsku scenu”, kontatuje Ocokoljić.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Saša OcokoljićRumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara