Klemen Prepelič (©Reuters)
Klemen Prepelič (©Reuters)

Tri nedelje Prepeličevog šuterskog ludila: Za Sloveniju 51, za Galatu 71!

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 22:51

Klemenu poprilično prija boravak na Bosforu…

Odlazio je i vraćao se Klemen Prepelič u Olimpiju iz koje je pre ravno jeden decenije napravio prvi inostrani transfer. Počeo je ovu sezonu u ljubljanskom klubu, ali početkom decembra je odlučio da digne sidro i iz ove perspektive uradio je pravu stvar.

Slovenački šuter je odabrao Galatasaraj i otkako je stigao na Bosfor, samo dva puta nije bio dvocifren – protiv PAOK-a i Bona u FIBA Ligi šampiona. U poslednje tri sedmice igra maestralno. I za klub i za reprezentaciju. Na prethodne četiri utakmice dao je 99 poena, a danas još 23 u trijumfu nad Turk Telekomom – 92:90.

Izabrane vesti

Klemenu Prepeliču poprilično prija boravak na Bosforu, vratilo mu se ‘šutersko ludilo’, igra kao u najboljim danima. Anadolu Efesu je pred nedelju rezervisanu za kupove ubacio čak 29 poena, da bi odmah u prvom meču za Sloveniju podigao lestvicu. Dao je ravno 30! I pride iskoristio priliku da kaže šta mu je na srcu, to jest da se njegov doprinos, ali i drugih saigrača, ne vrednuje dovoljo.

„Uvek se ističe da nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju“, rekao je Klemen Prepelič krajem februara.

Van terena mu štošta smeta, ali na njemu ništa ne može da ga izbaci iz ležišta. Na dva meča u državnom timu ubacio je 51 poen, na dva prvenstvena za Galatasaraj 52. Valja tome pridodati i meč u kupu protivg Pinar Karšijake, kada je došao do 19 poena.

U pobedi nad Turk Telekomom bio je najefikasniji igrač Galatasaraja, veliki doprinos dao je i Akvasi Jeboa, koji je trijumf potpisao sa 17. Nije domaćinu bilo dovoljno 27 poena američkog šutera Tajrona Valasa.




tagovi

KK GalatasarajKK Turk TelekomKlemen Prepelič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara