Ekipa Partizana (© MN Press)
Ekipa Partizana (© MN Press)

Trifunović blesnuo u pravom trenutku, sad sledi ono najteže za Partizan Mozzart Bet

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.11.22. | 08:49

Desetkovani crno-beli prebrodili prvu prepreku u Čačku, ali sada sledi priprema za Olimpijakos i novi put za Atinu

Nije lako ekipi Partizan Mozzart Beta. U momentima dok se nižu pobede u ABA ligi i Evroligi, tim je desetkovan usled serije povreda. Sve je počelo još od Alekse Avramovića i Alena Smailagića, sada se žestoko zakomplikovalo sa prelomom šake Balše Koprivice i iskrenuća zgloba noge Dantea Egzuma. U žestoko okrnjenom sastavu crno-beli su igrali u Čačku protiv Borca, morali pošteno da se namuče za još jedan trijumf, a u ključnom momentu u prvi plan izbio je Uroš Trifunović. Sa 15 poena bio je jedan od najefikasnijih u pobedi čime je stavio do znanja da može da preuzme deo tereta u trenutku kada je potrebno da se zbiju redovi.

Mnogo bitnije od same brojke je činjenica da je Trifunović odradio zadatak koji mu je namenjen. Bio je staložen i precizan u napadu, a agresivan u odbrani.

Izabrane vesti

"Tu sam da pomognem ekipi. Ako je to odbrana, onda ću igrati odbranu, ako je napad... isto tako", rekao je Trifunović posle meča u Čačku.

Trifunoviću je ovo drugi put ove sezone da ima dvocifren košgeterski učinak, prvi put je bilo na samom startu sezone protiv Cibone kada je ubacio 14 poena, sada je trenutak bio neuporedivo bitniji.

Sada kada je potrebno da se krene sa pripremom za još jedan meč u Evroligi, crno-beli će još više biti okrnjeni. Kao što je poznato, selektor Srbije Svetislav Pešić je pozvao Trifunovića, ali i Danila Anđušića (12 poena protiv Borca) da budu deo nacionalnog tima za utakmice protiv Velike Britanije i Turske, dva ključna meča koja moraju da se pobede.

Na popularnom Trifi je da prenese dobru formu na dres Srbije, a na ranjenoj crno-beloj ekipi je da pokuša da dođe do čuda u Atini. Blistala je Obradovićeva četa protiv Virtusa, Žalgirisa i Panatinaikosa, ali sada sledi Olimpijakos koji je takođe ranjen, ali iz drugih razloga - nečekivanih kikseva posle sjajnog starta u elitnom takmičenju. Izgubio je prethodne dve utakmice i sasvim sigurno je tiim iz Pireja željan trijumfa na svom terenu.

U takvoj situaciji trener Obradović ne može da računa na Koprivicu koji će odsustvovati minimum dva meseca, a veliki teret koji je inače nosio Matijas Lesor će morati da nastavi da drži istom silinom.

Sada je problem i u spoljnoj liniji. Dante Egzum se povredio u subotu, stavljena mu je čizma na nogu, a kako sada stvari stoje i njega čeka višenedeljna pauza. Sasvim je sigurno da preskače meč protiv Olimpijakosa.

Sada će mladi Jam Madar morati da igra kao veteran jer ga čeka neuporedivo veća minutaža, dok će protivničke odbrane sav fokus prebaciti na Kevina Pantera koji je dominirao protiv Panatinaikosa. Nešto slično će morati da ponovi protiv drugog giganta iz glavnog grada Grčke.

Na sve to dva pomenuta srpska internacionalca su na spisku Karija Pešića koji je u svojim problemima jer Orlovima visi plasman na Svetsko prvenstvo.

Pisali smo već da je klub iz Humske krenuo u potragu za igračem koji će popunuti rupu u reketu, ali pitanje je kada će on stići i kakvog će kvaliteta biti.

Kako god bude bilo, sledi vrlo izazovan period za trenera Željka Obradovića i ekipu koja je pokazala veliki kvalitet na svim frontovima. Dokazala da može da se bori za titule i da su velike ambicije opravdane.

"Probao sam da pravim veće rotacije protiv Borca. Sada sledi Olmipijakos i priprema sa neverovatno smanjenim brojem igrača, ali šta je tu je", rekao je Obradović.

Samo je potrebno pregrmeti težak period.


ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

MZT Skoplje - Mornar 77:94

/Krstevski 22 - Mihailović 25/

Split - Cibona 82:74

/Šorter 23 - Radovčić 12/

Subota

Igokea - Budućnost 103:101

/N. Tanasković 20 - Jagodić Kuridža 20/

Nedelja

Mega - Studentski centar 101:74

/Rudan 20 - Tasić 21/

Borac Mozzart - Partizan Mozzart Bet 62:81

/Radonjić 15 - Trifunović 15/

Cedevita Olimpija - FMP Železnik 85:90

/Ferel, Alibegović 18 - Valinskas 21/

Ponedeljak

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Zadar (12,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanUroš TrifunovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara