""
""

Trikolori su favoriti, ali ko sme da otpiše Letoniju? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.15. | 12:26

Nema sumnje da su Toni Parker, Boris Dijao i ostali taj status zaslužili igrama u dosadašnjem toku turnira, ali gledajući istoriju, ne bi bio prvi put da favorit padne kada je to najvažnije

Domaćin završnice Evrobasketa, selekcija Francuske u, kako to treneri vole da kažu, najvažnijem meču na turniru, četvrtfinalu, sastaće se sa Letonijom i u taj duelu ulazi kao veliki favorit.

Izabrane vesti

Nema sumnje da su Toni Parker, Boris Dijao i ostali taj status zaslužili igrama u dosadašnjem toku turnira, ali gledajući istoriju, ne bi bio prvi put da favorit padne kada je to najvažnije.

POGLEDAJTE OVDE SVE KVOTE MOZZART KLADIONICE ZA DUEL FRANCUSKE I LETONIJE 

Letonci su se našli među osam najboljih na EP prvi put od 2001. godine u Turskoj, kada ih je pregazila tadašnja Jugoslavija predvođena Predragom Stojakovićem.  

Branioci su malo sporije krenuli u prvom poluvremenu osmine finala sa Turcima, ali su kasnje uhvatili ritam i na kraju rutinski slavili sa 23 poena razlike.

Ono što je Letonija uradila pobedom nad Slovenijom u istoj fazi takmičenja moglo bi da se nazove velikim iznenađenjem i selekcija ove baltičke zemlje bez ikakvog pritiska ulazi u utakmicu u utorak.

Navijači Francuske, logično, najviše očekuju od Tonija Parkera, ali bi zanimljivo moglo da bude i u duelu Rudija Gobera i Kasparsa Berzinsa pod koševima.
“Znamo dosta o Letoniji. Igrali smo sa njima i na sva tri prethodna Evrobasketa. Mislim da će biti opasniji nego poslednji put kad smo se sastali. Berzins igra odlično i Letonija ima prepoznatljiv stil košarke. Mogu da budu fanstatični. Važno je da odigramo dobro u odbrani“, rekao je selektor Francuske Vensan Kole.

Selektor Letonije Ajnars Bagackis svestan je kako stoje stvari uoči ovog duela.
"Ne mogu ni da zamislim kakva će da bude atmosfera u Lilu. To je najveća prednost Francuske. Oni imaju NBA igrače, evroligaške asove i sjajno trenera“, kazao je Bagackis.

Sutrašnji duel Francuske i Letonije u četvrtfinalu EP igra se od 21 sat.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Toni ParkerLetonijaKošarkaška reprezentacija Letonijekošarkaška reprezentacija FrancuskeFrancuskaEvropaEvrobasket 2015Boris Diao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara