Andrea Trinkijeri (Foto: Starsport)
Andrea Trinkijeri (Foto: Starsport)

Trinkijeri ne odustaje od plej-ofa: Hteli smo prednost u međusobnim duelima, nebo je granica

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 21:52

"Stara je izreka, bolje biti arogantan, nego impotentan", začinio je Italijan konferenciju komentarom o plejmejkeru Bajerna Kasijusu Vinstonu

Slavio je minhenski Bajern u 26. kolu Evrolige protiv Crvene zvezde i to s kamatom. Iako je bio na minus devet, manje od pet minuta do kraja susreta. Dobio je 87:80, pa s obzirom da je u Beogradu izgubio 72:78, ima prednost u međusobnim okršajima. Najveće zasluge za to idu na račun Nilsa Gifaja, koji je pogodio trojku sa zvukom sirene.

Bavarci su upisali 10. pobedu, a iako su i dalje veoma daleko od plej-ofa, kaskaju pobedu i za Crvenom zvezdom, najmanje tri od timova iznad crte, Andrea Trinkijeri ne odustaje.

Izabrane vesti

"Videli ste zašto sam pre utakmice pričao da imaju jednu od najinteresantnijih bekovskih linija u Evroligi. Kada u istoj utakmici, morate da branite Kampaca, Vildozu i Nedovića, to nije lako. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu, onda su izašli veoma čvrsto iz svlačionice. Mi smo malo izgubili na smirenosti, nismo delili loptu, pravili smo rupe, to moramo da ispravimo, ali to je bio i produkt njihove odbrane. Bili smo 10 poena u minusu, delovalo je veoma loše, ali nismo odustajali. Postigli smo 35 poena u poslednjih četvrtini 19 u poslednja četiri. Nismo se osvrtali, gurali smo napred i sve šuteve koji smo promašili u prva tri kvartala, pogodili smo. Imali smo i tri sjajne odbrane, kontrolisali skok, pogađali u napadu i pobedili jer ne želimo da propustimo nijednu priliku. Hteli smo da steknemo i prednost u međusobnim duelima, jer nikada se ne zna, nebo je granica", rekao je optimistično Italijan.

Fredi Gilespi je odigrao veoma bitnu ulogu u završnici, kako mu je Trinkijeri pronašao žicu?

"Nije bio dobar tokom čitave utakmice, ali kao dobro vino, nekada nije dobro čim otvorite flašu, morate da ga pustite da dobije malo kiseonika. Napravio je dve greške u odbrani, ali saslušao sam svoj stručni štab, zadržao ga na terenu i rekao mu da radi bolje ono što zna, da čuva reket. Verujem da je to bio ključ. Nekada morate da verujete u igrače, više nego što teren pokazuje u tom trenutku. Imao je sjajne poteze".

Za razliku od njega, Kasijus Vinston je briljirao u prvom poluvremenu (16 poena), dok je u drugom postigao svega četiri.

"U prvom poluvremenu je bio nezaustavljiv. U drugom mu je njihova odbrana posvetila više pažnje. Nadao se da će dobiti neke faulove, rekao sam mu da se to neće desiti. Bio je veoma uporan i to nas je koštalo tri izgubljene lopte u dva minuta, što je previše. Ali ovo je timski sport i imao sam sreću da imamo Korija. Ušao je, napravio dobre poteze na oba kraja terena. Ne možete se osloniti na samo jednog igrača. Vinston, ponekad uđe u herojski mod, malo previše. S tim moramo da se nosimo, da pokušamo da ispravimo i prilagodimo malo njegovu igru. Stara je izreka, bolje biti arogantan, nego impotentan", zaključio je Andrea Trinkijeri u svom stilu.


tagovi

KK Bajern MinhenKK Crvena zvezdaAndrea TrinkijeriKasijus Vinston

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara