Andrea Trinkijeri (©MN Press)
Andrea Trinkijeri (©MN Press)

Trinkijeri o spornom momentu: Nisam video grešku, gledao sam snimak i nejasno mi je

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.24. | 23:00

“Mislim da je nemoguće promeniti to pravilo. Bilo je milion grešaka, jako je teško suditi ovakve mečeve“, rekao je Italijan

Glavna tema posle utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa u Beogradskoj areni nisu odlične role Kinana Evansa i Jaga dos Santosa, već sporni detalj koji je verovatno odveo utakmicu definitivno u korist gostiju.

Evansovo gaženje linije sredine terena nešto je o čemu će se diskutovati mnogo narednih dana, kao i o Evroliginom pravilu po kojem arbitri nisu mogli da gledaju da li je greška učinjena ili ne, ako treneri nemaju mogućnost da zatraže “čelendž“

Izabrane vesti

“Prva stvar, nisam video grešku. Gledao sam snimak i nije mi tako jasno“, rekao je Trinkijeri i nastavio:

“Mislim da je nemoguće promeniti to pravilo. Bilo je milion grešaka, jako je teško suditi ovakve mečeve. Evans je išao nekoliko puta na koš, nokautirali su ga i nije sviran faul. To su greške. Jedna greška je jedna greška. Nisam dobro video ovo konkretno, nisam imao dobar ugao. Pogledao sam snimak i nije mi još jasno“.

Upitan je Andrea Trinkijeri šta je to što Žalgiris ima kao držalac A licence Evrolige, a nemaju Crvena zvezda i Partizan?

“Nećeš me uvaliti u ovu priču“, poručio je Italijan, pa dodao:

“Navijač sam košarke, obožavam da igram Evroligu u ovoj Areni. Došli su mi prijatelji iz Italije da gledaju Partizan sa Bajernom i sada Zvezdu sa Žalgirisom. Postoji milanska Skala i Arena u Beogradu. Sve ostalo nije za mene. Večiti su ove i prošle godine igrali zajedno Evroligu, a šta će da bude, nemam pojma“.

Trinkijeri je rekao da nije gledao utakmicu Partizana i Bajerna, ali nije hteo da ulazi ni u ovu priču... Ipak, rekao je šta ga više motiviše, kada je cela Arena na njegovoj strani, ili kada dolazi kao protivnik...

“Ako želiš da uživaš na jednoj strani, onda ne možeš da očekuješ da neće biti teško na drugoj strani. Moj posao je takav, navijači su napravili svoj posao, ja svoj. Ako su oni moja motivacija van mog tima, onda nisam dobar trener. Moram da budem najbolja verzija sebe u svakom slučaju“.

Zatim malo i o utakmici...

“Verujem da je svima potpuno jasno da je utakmica bila jako teška za igranje, ali dodaću još jednu stvar koju moram da dodam – bilo je jako komplikovano igrati ovako svih 40 minuta. Mnogo malih stvari je uticalo na momentum, rezultat i rotaciju igrača. Borili smo se sve vreme, pravili mnogo grešaka, Zvezda je igrača čvrsto, mi smo izgubili malo na disciplini, ali kući idemo sa izuzetno velikom pobedom u gostima. Nismo igrali dobro, ali smo pobedili i trudimo se da gradimo naše šanse, da se takmičimo u svakoj utakmici, to nam je jako važno“.

Iako je došao pre nešto više od mesec dana u Žalgiris, kaže da nije bilo mnogo vremena za zajednički rad, iako je ekipa porasla za jako kratko vreme.

“Imao sam ukupno osam ekipnih treninga od dolaska u Žalgiris. Tako da, ne mogu da kažem šta možemo. Ali, igrači me prate. Da bude sve čisto do kraja, otpustili smo jednog igrača, nismo mu doveli zamenu. Shvatam šta ova ekipa može, gde možemo da budemo bolji, možda nismo uvek najtalentovaniji, ali se uvek trudimo da igramo dobru košarku“.

Govoreći o atmosferi u Beogradskoj areni i Žalgirio areni rekao je:

“Ovo je malo veća dvorana od Žalgirio Arene. Slične su atmosfere, ali ovde kada se 'zapali', onda se baš 'zapali'. Jako je teško“.

Za kraj, kada dve ekipe ubace 90+ poena, da li je tu reč o dobrom napadu ili slabijoj odbrani?

“Ovo pitanje bilo bi okej pre 15 godina. Više nije. Košarka se promenila. Obe ekipe su probale da igraju odbranu, ali sa ovakvim atletama i brzim igračima kao što su Jago i Evans, jako je teško zaustaviti ih. Brojao sam najmanje 25 kritičnih grešaka u odbrani, ali postoji i napad. Ali, čak i da igramo utakmicu bez grešaka, ići ćemo na 80-85 poena. Košarka je sada ovakva, situacija na parketu je dovela da bude takav meč“.


tagovi

Andrea Trinkijerikk ŽalgirisEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara