Andrea Trinkijeri (Foto: Starsport)
Andrea Trinkijeri (Foto: Starsport)

Trinkijeri: Partizan slabiji nego prošle sezone, Lesor je nezamenjiv

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 00:45

Bivši trener crno-belih, trenutno bez angažmana, govorio o novoj sezoni u Evroligi i dotakako se Partizana

Iz Partizana je pre tri godine otišao u Bajern, a od minulog leta je slobodan u izboru sredine. Pablo Laso je nasledio Andreu Trinkijerija na klupi minhenskog tima, a Italijan je višak vremena iskoristio da gostujući na jednom podkastu napravi svojevrsnu uvertiru u predstojeću sezonu Evrolige.

Naravno, jedna od tema bili su i crno-beli. Trinkijeri veruje da Željko Obradović ove sezone ima slabiju ekipu na raspolaganju nego prošle, iz jednog prostog razloga.

Izabrane vesti

"Zato što su ostali bez nezamenjivog igrača kao što je Lesor. Možda čak i Egzuma, ali Pi Džej Doužer je sve bolji iz utakmice u utakmicu. Doveli su visokog centra poput Kaminskog, ali im i dalje nedostaje igrač atletskih sposobnosti kakve je imao Lesor", rekao je italijanski stručnjak za Area52 emisiju na Tviču.

Komentarišući pojačanja evroligaških klubova generalno, ponovo se dotakao novog centra Partizana.

"Klasičan centar koji može da napravi velike stvari u Evroligi. Krupan je, razume igru, dobro širi teren. On je tip igrača koji je odmah spreman da igra", dodao je Trinkijeri.

Dotakao se, naravno, i drugih ekipa. Panatinaikos je jedan od najzanimljivih timova pred početak nove sezone, pošto je potpuno renovirao tim. Ipak, na startu je doživeo debakl u finalu Superkupa Grčke od Olimpijakosa, gubio sa 37:11 na poluvremenu, dozvolio rivalu da napravi seriju od 27:0 tokom prve dva kvartala.

"Doveli su bombastična pojačanja, ali fora je u tome što morate da igrate utakmice. Mislim da su na ivici plej-ofa. Pričaćemo o njima u novembru".

Od učesnika elitnog takmičenja, u borbi za plej-of unapred je otpisao samo Albu. Ponajviše zbog odlaska Luka Sikme u Olimpijakos.

"Prema mom mišljenju, Asvel je bolji od Albe. Odlazak Sikme je veliki udarac za njihov sistem. Nije lako pronaći igrača koji postiže osam-devet poena i beleži sedam-osam asistencija".


tagovi

Andrea TrinkijeriKK PartizanFrenk Kaminski JuniorMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara