Andrea Trinkijeri (©Star Sport)
Andrea Trinkijeri (©Star Sport)

Trinkijeri: Partizanu nedostaje Egzum, Lesor pred Grobarima igrao na 120 odsto; ABA liga najteža na svetu

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 17:22

”Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri–pet kola ili čak u pripremama. Jako je teško biti trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju ko muve”, prokomentarisao je Italijan smenu Duška Ivanovića

Partizan Mozzart Bet dobio je prva dva večita derbija, Crvena zvezda je sada u situaciji da mora pod hitno da vadi fleke jer serija poraza se gomila...

Za Andreu Trinkijerija trijumfi Parnog valjka u oba derbija nisu nikakvo iznenađenje, naprotiv. Iste su savršeno došle šampionu Jadranske lige da podigne tim i samopouzdanje za nastavak sezone...

Izabrane vesti

”Partizan je u prednosti jer je dobio dva derbija. Reči su jedna stvar, a teren je druga stvar. Teren je rekao da je Partizan dva puta dobio Zvezdu. Zvezda je imala veliku, ogromnu šansu u prvoj utakmici, a kada propustiš takvu šansu sledeća utakmica će biti u 95 odsto slučaja mnogo teža. Ta utakmica je probudila Partizan, koncentraciju, ali igrano je u Areni, Partizan je domaćin i jako je teško dobio na strani…”, rekao je Trinkijeri za portal bhbasket.

Na konstataciju da u rosteru Zvezde ima mnogo više starijih igrača nego u Partizanu odgovorio je:

“Moramo biti objektivni. Evroliga je najstarija profesionalna liga po godinama igrača na svetu. Imaju 37, 38 godina, igraju velike utakmice jer je Evroliga masakr. Mentalni, fizički… Važno je imati igrača koji zna šta ga čeka, nego mladog Amerikanca koji u decembru ne zna kako se zove…”.

O smeni Duška Ivanovića...

”Uvek mi je žao kada se promeni trener, još dramatičnije posle četiri–pet kola ili čak u pripremama. Mislim da nemam nijedan komentar, samo posmatram situaciju, i jako je teško biti trener u Evroligi. Ambicije su ogromne. Ima 16 ekipa koje žele u plej-of i te ambicije su stavile ogroman pritisak na trenera i padaju ko muve”.

Stara je priča da Duško Ivanović ima sistem treninga koji je prilično zahtevan za današnji kalendar takmičenja.

“Ne znam. Duško Ivanović je vrhunski trener, trebalo mu je četiri dana da nađe posao, a ne četiri godine. Otišao je da radi tamo gde ga poznaju. Gde znaju njegove mane i talente. Svi imamo mane… To je ljudski. Najvažnije kada potpišeš trenera šta će taj trener doneti ekipi. Više ne postoji ‘ovo je moj sistem’ i radićemo kako ja kažem. Ako imaš ekipu od deset mladih igrača treniraćeš jedan sistem, iskusne sa drugim sistemom...”

O ambicijama beogradskih večitih za Fajnal for Evrolige...

“Ko to zna? Ja ne znam! Vi znate. Koji je taj sistem da ideš sigurno na F4. Ono što se kaže jedna je stvar, a ono kako se radi nije ista stvar. Mislim da Partizan ima dobar kostur, još traže igrače, ako su se dogovorili sa Venecijom onda su doveli igrača koji je u Nemačkoj igrao fantastičnu sezonu… Mislim da nisu pronašli zamenu za Lesora. Možda Lesor nije najbolji centar u Evroligi, ali je za Partizan je igrao kao najbolji centar. Jer motivacija koji daju navijači, on je igrao 120 odsto bolje nego ikad u svojoj karijeri. Nedostaje Egzum…”, rekao je Trinkijeri i dodao:

“Da je bilo sportske pravde Partizan bi prošle godine igrao F4… Partizan je zaslužio da ide na F4, s obzirom na to kako je igrao od decembra do maja. Zato nema sistema”.

O mogućnosti da Dubai uđe u ABA ligu i Evroligu...

“ABA liga je privatna liga i ona može otvoriti vrata kao što je otvorila Makabiju. To bi sigurno bilo dobro za regionalnu košarku. Ali ABA liga je najteža liga na svetu. Ako želiš postati trener moraš proći kroz ABA ligu, jer je tvrda, taktična. Svaka ekipa, pa i slabija, ima plan. U Nemačkoj, recimo, nema taktičkih problema koje treba rešiti. Sigurno da je moje iskustvo u ABA ligi načinilo boljim trenerom, nadam se i boljim čovekom”.

O dosadašnjih pet kola Evrolige...

“Još je rano za rezime. Real ima najbolji roster. Imaju iskustvo, atletiku, šutere… Za mene trenutno ekipa koja najbolje funkcioniše na terenu je Virtus, koja igra izvanrednu odbranu, najagresivniju. Ako gledamo šire nemaju igrača kao Džejms, Panter, Teo, Nedović… Evo ti lopta, reši mi utakmicu. Valensija igra sa velikim samopuzdanjem, Barselona... Ako ostavimo utakmice od Reala, mislim tri, verujem da su dosta dobro počeli, ali je moj znak pitanja je Džabari Parker jer nije pronašao svoje mesto na terenu. Kada iz NBA ideš u Evroligu, treba vremena za adaptaciju jer je to sasvim drugačija igra…”, zaključuje Trinkijeri intervju za bhbasket.


tagovi

Andrea TrinkijeriKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara