Trinkijerijeva promocija do kraja nedelje, poznato je i ime prvog pomoćnika

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 09:14

Bajern će prvo promovisati trenera pa tek onda pojačanja

Andrea Trinkijeri je će do kraja nedelje biti promovisan kao novi trener Bajerna, javlja Sportando. Za razliku od nekih klubova, Bajern će prvo promovisati novog trenera, pa tek onda krenuti u dovođenje pojačanja.

Doskorašnji trener Partizana je ponudu Bavaraca dobio još dok je zvanično bio trener crno-belih i dogovor je vrlo brzo postignut kada je napustio Humsku. Bajernu je Trinikijeri bio prvi pik da popuni upražnjenu klupu posle odlaska Olivera Kostića koji je tu svakako bio privremeno rešenje.

Izabrane vesti

Trinkijeri će potpisati višegodišnji ugovor sa Bavarcima koji se nadaju da će sa njim napredovati u Evroligi i da će vratiti tron u Nemačkoj na koji je ove sezone opet zasela Alba. Bajern nije imao baš dobro iskustvo sa prethodnim trenerima Aleksandrom Đorđevićem i Dejanom Radonjićem koji su podbacili u evropskim takmičenjima iako im je klub obezbedio ozbiljna pojačanja i uslove. Rezultati i igra su bili ispod očekivanja i obojica su dobili otkaze. 

Bajern se nada da će sa Trinkijerijem biti bolje sreće. Italijanova prednost je što poznaje nemačku košarku i vraća se u nju pošto je proveo četiri uspešne godine na klupi Bamberga. Bajern mu je dao odrešene ruke da sastavi stručni štab, pa je već poznato da će mu prvi pomoćnik biti zemljak Adrijano Vertemati, trener mlade reprezentacije Italije i tamošnjeg drugoligaša Trevilja.

Što se pojačanja tiče, Bajern će tek posle Trinkijerijeve promocije preći na sklapanje tima. Zasad je jedino poznato da je klub napustio Danilo Bartel koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerbahčeom vredan 1.700.000 evra, a u klub se najverovatnije neće vraćati ni centar Greg Monro


tagovi

Andrea Trinkijeri

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara