Turk Telekom na pragu Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 20:18

Iznenađenje u polufinalu Evrokupa

Prvi finalista Evrokupa je Turk Telekom iz Ankare.

Turski tim je danas u polufinalu Evrokupa napravio iznenađenje kao gost i u Letoniji savladao ukrajinski Prometej 76:74. Plamsanom u finale, truski klub je došao nadomak plasmana u Evroligu od naredne sezone. Ako u finalu savlada boljeg iz španskog okršaja Huventuda i Gran kanarije, prodružiće se Feneru i Efesu kao truskim predstavnicima u Evroligi.

Izabrane vesti

Prometej koji prinudno mečeve igra u letonskoj Rigi je bio najveće iznaneđanje grupne faze Evrokupa i završio je u grupi A kao prvoplasirani ispred favorizovanog Huventuda. Nastavio je sjajno i u plej-ofu, savladao Hamburg i Promitas i počeo da sanja plasman u Evroligu. Ali usput su ga zadesila dva velika malera pošto je zbog teških povreda ostao bez ključnih igrača Di Džej Kenedija i Kejleba Agade. I uprkos svemu je bio na pragu pobede protiv Turk Telekoma...

Turski tim koji je meč u svojoj grupi završio na drugom mestu je do polufinala u plej-ofu srušio Brešu i Ulm ali u Letoniji nije bio favorit. Pogotovo posle sjajne prve četvrtine domaćina u kojoj je imao i plus 11. Ipak, Turci su na krilima Tajrika Džonsa uspeli da istope prednost Prometeja do sredine drugog kvartala i da na poluvreme odu sa tri poena prednosti.

U trećoj četvrtini nisi ispuštali vođstvo, imali su i sedam poena prednosti, ali je Prometej u samom finišu utakmice uspeo da se potpuno vrati u meč, stigne i prestigne vođstvo Turk Telekoma. Minut pre kraja je poveo trojkom Di Džej Stivensa. Gosti su desetak skeundi pre kraja povela dva razlika ali je Prometej imao napad za produžetak ili pobedu. Meč je rešila blokada Tonija Tejlora nad Stivensom i Turk Telekom je obezbedio plasman u finale i Evroligu od naredne szeone.

Džerijan Grent sa 19 poena je bio najefikasniji u pobedničkom timu, 16 je dodao Aksel Butej, a 15 je dodao Toni Tejlor. U timu Prometeja je najviše poena ubacio Đan Kalvel – 19.

EVROKUP – POLUFINALE

Sreda:

Prometej - Turk Telekom 74:76

/Kalvel 19 - Grent 19/

21.00: (1,60) Gran Kanarija (14,5) Huventud (2,55)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

KK Turk TelekomPrometej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara