undefined
undefined

U Borcu Mozzart vlada jasan stav: Glasali bismo za Dubai, nacionalni ključ za ABA nepotreban

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 10:21

Predsednik Borca iz Čačka, Predrag Pantović pričao je za naš portal o aktuelnom momentu u regionalnoj košarci

Dok se čeka istorijska skupština ABA lige u utorak koja bi mogla da podarni odgovore na mnoga goruća pitanja, od vlasničke strukture, načina plasmana pa do ulaska u Dubaija u regionalno takmičenje... Borac Mozzart je jedan od onih koji vidi sebe kao neko ko treba da učestvuje u tim odlukama i ima pravo glasa. Naime, kako je istakao Predrag Pantović, predsednik kluba iz Čačka, Borac je svojom istorijom zaslužio da bude u odabranom društvu.

Izabrane vesti

"Očekujemo odluku ABA lige i uključenje našeg kluba u vlasničku strukturu na narednoj skupštini koja je zakazana za utorak. Mislim da smo to zaslužili činjenicom da igramo ABA ligu već četvrtu sezonu zaredom. Tu su naravno Split i Studentski centar, svi treba da postanemo akcionari ABA lige i da samim tim imamo udela u svemu. Takva odluka bi bila potvrda i našeg dobrog rada i rasta košarke u Čačku koja je mnogo toga dala Srbiji, ali i regionu", priča za Mozzart Sport, prvi čovek kluba kraj Morave.

Dok će se ulazak Borca, Splita i Studentskog centra u vlasničku strukturu staviti na glasanje u utorak, javnost najviše zanima da li će se klub iz Dubaija zaista priključiti u regionalno društvo pošto na prošloj skupštini nije bilo definitivne odluke.

"Da smo mi sada deo akcionara ABA lige, glasali bismo za njihov ulazak. Da budu deo naše priče".

Rezon ovakvog stava iz Čačka je vrlo jasan.

"Svako evropsko takmičenje treba da se nadmeće i donosi nove načine finansiranja. Klub iz Dubaija bi svakako pomogao u tom pogledu. Pogledajte samo šta se dešava u Americi. Koledž postaje polu profesionalan. Počeli su da plaćaju igrače. Mnogi sada gube svoje najveće talente koji se odlučuju da idu i igraju NCAA košarku. Čak klubovi kao Real Madrid nisu ostali imuni na takve probleme. Nikada ne treba ostajati zatvoren, novo tržište otvara nova vrata. Treba uvek gledati ka rastu, kvalitetnom takmičenju i zanimljivih utakmicama".

Kada je već naš sagovornik napomenuo kvalitet, zanimljiva tema je popularni nacionalni ključ za ulazak u ABA ligu. Naime, do sada je svaka zemlja imala određeni broj klubova koji mogu da igraju ABA ligu. Srbija je u ovom slučaju na pet ekipa... Mnogi smatraju da ovo mora da se promeni.

"Ova liga je oformljena sa ciljem da se iskopira stara jugoslovenska liga koja je u svoje vreme bila najjača liga u Evropi, na svetu je samo NBA liga bila bolja. E takva liga je imala samo jedan ključ ulaska, a to je kvalitet. Ako si kvalitetan i pobeđuješ, igraš elitni rang, nebitno iz koje si zemlje. Ne vidim razlog zašto i sada ne bude tako. Valjda je cilj svih da samo najbolji igraju i da to može da bude samo pozitivna stvar i za ligu i za navijače i kompletan brend regionalnog takmičenja".

Predrag PantovićPredrag Pantović

Na osnovu svih rezultata, Borac će i naredne sezone biti deo ABA priče.

"Uspeli smo u osnovnom cilju, da zadržimo status u ABA ligi. Imamo naše mesto koje smo zaslužili kvalitetnom. Svesni smo svi da u Srbiji najviše pažnje izazivaju Partizan i Crvena zvezda, što je sasvim normalno. Imaju navijače, imaju rezultate... reprezentuju državu na pravi način, zato i dobijaju pomoć. Međutim, smatram da i Borac zaslužuje pomoć zbog svoje istorije. Dovoljno je samo da pomenem imena kao što su Radmilo Mišović, Dragan Kićanović, Željko Obradović... Mnogo toga je Borac i grad Čačak doneo košarci".

Baš u pretprošlom kolu ABA lige je Borac ugostio Partizan Mozzart Bet koji izaziva veliku pažnju širom Evrope.

"Puna dvorana, prelepa atmosfera. Pravi praznik je bio kraj Morave. Navijači dva kluba koji navijaju za svoje klubove bez ikakvih uvreda. Bilo bi lepo da to postane opšti manir u celoj ligi".

Prokomentarisao je i predsednik Borca rezultate večitih rivala u Evroligi.

"Spletom nesrećnih okolnosti nisu među 10 i zbog toga mi je baš žao. Da se razumemo, ja sam navijač Borca, ali želim srpskim klubovima velike uspehe u Evropi. Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti gledati dva srpska kluba u plej ofu Evrolige", završava Pantović razgovor za naš portal.


tagovi

Borac MozzartKK Borac ČačakABA ligaPredrag Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara