U njima još ima rezerve

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.19. | 11:09

Ko bi iz redova Crvene zvezde i Partizana mogao da zasija iz pomalo iz "drugog plana"?

Kraj je sezone, došli smo do borbe za trofej ABA lige koji vodi u Evroligu, umor je na vrhuncu, pa će zato veliku ulogu u večerašnjem obračunu dva tima imati dužina klupe. Tačnije, doprinos što većeg broja igrača. Ovakve utakmice lako može da reši nadahnuće pojedinca, pa ćemo baciti letimični pregled oko toga ko bi mogao bolje i od koga nismo videli sve u ovoj polufinalnoj seriji...

Pošto je Crvena zvezda domaćin, krenimo od nje.

Izabrane vesti

I odmah na pamet pada prva utakmica kada su Filip Čović, Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić iskočili iz drugog plana i poveli crveno-bele ka pobedi.

Navikli smo da gledamo Bilija Berona i Stratosa Perperoglua kao nosioce igre crveno-belih, a utisak je da bi Davidovac, Dobrić ili Faje mogli da budu faktor koji bi Zvezdi doneo preokret i dodatni gas na papučici u večerašnjem duelu.

Davidovac ove sezone nije imao mnogo šansi da igra važnu ulogu, ali je posebno posle povrede Reglanda dobio istu. Mučio je Partizan u prvom duelu, a u drugom je promašio šut za produžetak. Dobrić od dolaska Milana Tomića ima prilično marginalnu ulogu u timu, ali kada dobije šansu skoro uvek je iskoristi. Možda Tomić večeras odluči da mu pruži veću šansu i da tako proba sa faktorom malog iznenađenja za Andreu Trinkijerija.

Faje već dugo ne igra na dovoljnom nivou, dosta se muči i sa povredama, imao ih je i pre i posle drugog duela, pa je pravo pitanje koliko će moći da pruži večeras. Ako bude bio spreman, svojim atletskim sposobnostima može mnogo da doprinese domaćoj ekipi.

Kada je Partizan u pitanju, svakako u ova dva prva meča moramo u prvi plan istaći Vanju Marinkovića. Odigrao je maksimali svojih mogućnosti i za sada je obeležio seriju. Partizanu su potrebne takve role, a možemo da kažemo i da su Aleks Renfro i Džok Lendejl bili u skladu sa očekivanjima.

Od igrača koji bi mogli da pruže više, koji su pokazali da mogu više, istakli bismo Bondžu Sija, Radeta  Zagorca i Stefana Jankovića. Pa i Markusa Pejdža koji je u drugom meču pokazao da zna da bude igrač za neizvesne završnice. Uostalom, to je znao da čini i na koledžu, nije mu prvi put. Nedostaje mu samo konstantnosti, pa bolju utakmicu da se dokaže - teško da će imati skorije.

Bondža Si je sredinom sezone bio na svom “piku” forme, ali kako se ona bliži kraju Si ne pruža najblistavije partije. Ni u odbrani, a posebno ne u napadu. Partizanu nedostaju njegova atraktivna zakucavanja, a još više snažna odbrana i šut iz ćoška koji je postao njegov “trejdmark”.

Rade Zagorac je ove sezone imao mnogo povreda, a kao što je od Marinkovića očekivano da eksplodira na drugoj utakmici, tako bi Rade mogao da učini večeras. Nema sumnje da se radi o igraču koji može mnogo, samo nikako da “prokine” i proradi. Možda je baš ova majstorica pravi poligon da pokaže šta ume i šta zna. Na kraju, stižemo i do Stefana Jankovića, igrača na poziciji četiri. On je odigrao sasvim solidno prvi duel, Zagorac je bio dobar u drugom, videćemo kako će to sve izgledati večeras.

Videćemo i kako će odigrati Čović, Nikola Janković, Aleksej Nikolić, Majk Cirbes… U mečevima u kojima se igra na jednu loptu učinak svakog igrača može biti presudan.

Samo, ko će ih imati više raspoloženih večeras od 18 časova? Zvezda ili Partizan?

Foto: Star Sport, MN Press


tagovi

Bondža SiRade ZagoracOgnjen DobrićMohamed FajeDejan Davidovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara