Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ubio ih Jokić! Denver pobegao sa giljotine, igraće se sedma

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.09.20. | 21:42

Srpski košarkaš završio sjajnu utakmicu s dabl-dabl učinkom, još nije gotova serija Nagetsa i Klipersa - 3:3

Kakva utakmica, brutalna utakmica! Nikola Jokić i Denver Nagetsi uspeli su da se vrate i u šestoj utakmici iz minusa od 19 poena, iz minusa u celoj seriji, pa je sada ukupan rezultat 3:3 i gledaćemo sedmu utakmicu! Bilo je sve na korak od gotovog, držali su Los Anđeles Klipersi sve u svojim rukama, ali je Denver sa Jokićem na čelu uspeo da odradi spektakularnu stvar i da posle preokreta izbori majstoricu - 111:98!

Zaista vrhunska partija Jokića koji je pogađao i trojke sa jedne noge i neke čudne šuteve za dva, pa je meč završio sa dabl-dabl učinkom - 34 poena, 14 skokova, sedam asistencija! Sve do treće deonice Klipersi su vodili s 19 razlike, a onda je Denver eksplodirao! Jokić je eksplodirao!

Izabrane vesti

Maltretirao je Kliperse na samo njemu znan način. i pokazao zašto ga smatraju ponajboljim centrom sveta. Pobegao je Denver sa giljotine večeras na Jokićevim leđima. Jokić je pored 34 poena i 14 skokova imao i jednu blokadu i jednu ukradenu loptu. Šutirao je iz igre 13/22, a za tri poena je gađao 4/6!

Pored Jokića odlični su bili Mari sa 21 poenom, Majkl Porter je dodao 13, Geri Heris 16 uz šut za tri 4/6. Kod Klipersa su se najbolje pokazali Pol Džordž sa 33 poena i Kavaj Lenard sa 25. Čak ni odlična partija Džordža nije spasila tim iz Los Anđelesa.


Denver je inače odlično počeo utakmicu i napravio razliku od 6:0 kada je delovalo da Klipersi ne mogu do poena. Malo su Nagetsi zategli odbranu, ali su Klipersi brzo našli odgovor preko Lenarda.

Nikola Jokić je jako dobro otvorio utakmicu, igrao je pametno, birao kada će da napadne koš i na koji način, pa je usled takve igre prvu četvrtinu završio sa 10 poena, četiri skoka i tri asistencije što su zaista dobre brojke.

Ipak, kako je vreme prolazilo Klipersi su imali nekoliko dobrih defanzivnih poteza, Lenard je u tome prednjačio, pa se usled svega toga otišlo na poluvreme s rezultatom 63:47. Gledali smo dobru utakmicu sa dosta dobrih poteza, pa je sve obećavalo spektakl u nastavku ove šest utakmice serije. Dodatno je strasti uzburkao trener Denvera Majkl Meloun jer je tražio faul nad Jokićem u jednoj situaciji.

Posle dve odigrane deonice Klipersi su na čelu sa Lenardom i Džordžom uspeli u samom finišu da dođu do prenodsti od 16 poena pred odmor posle trojke Lu Vilijamsa. Na iskustvo. Čekao se odgovor Nagetsa...

I taj odgovor je došao u trećoj deonici kada se Denver probudio kada je došao leđima do zida. Džamal Mari je proigrao, Jokić je donosio poene na sve moguće načine, pa je od minusa od 19 poena Denver stigao na zaostatak od jednog poena! Klipersi su se tu malo izvukli, a rezultat na ulasku u poslednju deonicu bio je 79:77.

Sa dve trojke Jokića Denver je imao prednost od sedam poena u poslednjoj deonici i mirisalo je na sedmu utakmicu. Strašno je igrao srpski centar. Mari ga je pratio. Uključio se potom i Heris. I pali su Klipersi!

Igraće se i sedma! Kakav povratak Nagetsa!


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara