Košarkaši Prometeja (©fiba.basketball)
Košarkaši Prometeja (©fiba.basketball)

Ukrajinski Prometej se povukao iz Lige šampiona: Prvo da dobijemo rat

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.22. | 16:30

Svi sportski sektori kluba su raspušteni

Košarkaški klub Prometej odlučio je da istupi iz FIBA Lige šampiona. To je istakao predsednik kluba Volodimir Dubinski, koji je istakao da sva sredstva moraju da idu u pravcu armije kako bi se dobio rat sa Rusijom.

Svi sektori Prometeja su raspušteni, a u to su uključena dva košarkaška kluba, omladinska sekcija i ženski odbojkaški tim.

Izabrane vesti

"Sav novac i resursi moraju ići armiji. Prvo da dobijemo rat, a onda sve ostalo", rekao je Dubinski, a prenosi novinar Aleksandar Poršuta.

Član stručnog štaba Prometeja je i srpski stručnjak Milenko Bogićević, koji je za Mozzart Sport govorio o stanju u Ukrajini, pre svega u sportu.

Prometej je u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona oduševio, domogao se mesta u 16 najboljih timova. Borbu u drugoj fazi okončao je sa drugog mesta Grupe K i učinkom 2-1. Uspeo je da iznenadi Unikahu i dobije Ostende kao gost početkom februara, a poraz je pretrpeo u poslednjoj takmičarskoj utakmici 3. marta protiv Kluž Napoke na neutralnom terenu u Nimbruku. Klub iz grada Kamjanske je u ukrajinskom šampionatu bio ubedljivo prvi sa samo jednim porazom posle 26 mečeva.

Na društvenim mrežama se ovim povodom oglasio i hrvatski košarkaš Miro Bilan koji je branio boje Prometeja.

"Pre sat vremena moji saigrači i ja smo za tili čas postali slobodni igrači. Iako smo bili blizu plasmana među osam najboljih u Ligi šampiona, nećemo nastaviti ovu posebnu sezonu. Naš učinak u svim takmičenjima bio je 37-5. Sjajna grupa momaka, zaista. A sada... Nazad na tržište", napisao je Bilan.


tagovi

FIBA Liga šampionaPrometej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara