Umesto srpskih, turski klubovi: Fenerbahče i Bešiktaš na VTB Superkupu

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 15:47

Pred početak prošle sezone su učestvovali Partizan Mozzart Bet i Mega

U septembru prošle godine su Partizan Mozzart Bet i Mega učestvovali na VTB Superkupu, uz četiri najbolja ruska tima, CSKA, Zenit, Uniks i Lokomotivu Kubanj. Pred nastupajuću takmičarsku godinu će turnir biti održan ponovo u Moskvi, ali su umesto srpskih, pozivnice za učešće dobili turski timovi Fenerbahče i Bešiktaš, koji od ovog leta predvodi Dušan Alimpijević.

Kako je zvanično obelodanjeno, Superkup će biti održan u VTB Areni od 21. do 24. septembra, a osam timova će se boriti za Aleksandar Gomeljski trofej u novom sistemu, a od ruskih ekipa učestvuju Uniks, Lokomotiva Kubanj, CSKA, zenit, Nižnji Novgorod i moskovski MBA.

Izabrane vesti

Odmah će se pristupiti četvrtfinalu, a parovi su sledeći: MBA - Fenerbahče; Lokomotiva Kubanj - CSKA; Uniks - Nižnji Novgorod; Zenit - Bešiktaš.

Četvrtfinala će se odigrati tokom prva dva dana, potom će trećeg biti na programu polufinalni dueli i prvi mečevi progiravanja za plasman. Poslednjeg dana su takođe na programu četiri susreta, borba za sedmo, peto i treće mesto, kao i veliko finale.

Podsetimo, prošle sezone je trijumfovao Zenit, koji je u finalu savladao CSKA, dok je Partizan poražen u utakmici za treće mesto od Uniksa. Mega je završila kao šesta, nakon poraza od Lokomotive Kubanj u borbi za peto mesto.


tagovi

VTB ligaVTB SuperkupKK FenerbahčeKK BešiktašKK CSKA MoskvaKK ZenitUNIKSKK Lokomotiva KubanjNižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara