Najdžel Hejs (©Reuters)
Najdžel Hejs (©Reuters)

Uniksova osveta - Lorenzo Braun uništio Barselonu, Hezonja dabl-dablom pečatirao trijumf

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 18:55

I treći španski tim pao u Kazanju

U prazničnoj atmosferi Uniks je ispustio Barselonu u Palau Blaugrani, malo mu je bilo i 20 poena viška da pokori Kataloniju. Nikola Mirotić je doneo je Blaugrani produžetak, ohladio je četu Velimira Perasovića, a Kajl Kurič i Rokas Jokubaitis potpisali su “smrtnu presudu” ruskom timu. Nije Barselona drugi put smogla snage da se izmigolji Uniksu, bila je kratka za Nikolu Mirotića. U takvoj konstelaciji snaga Uniks je bio nezaustavljiv - 70:64.

Retko kada je u Kazanju hala puna – ovo je bila jedna od takvih situacija. Ali, nije dolazak Barselone sam po sebi naterao žitelje Kazanja da se sjate u halu i pogledaju ono najbolje što evropska košarka nudi, već i činjenica da je Uniks ozbiljan kandidat za TOP8. I da igra fenomenalno ove sezone.

Izabrane vesti

Najprijatnije iznenađenje Evrolige je Uniks. Da će to biti malo ko mogao je da pretpostavi kada se iz Istanbula vratio sa minusom od 39 poena. Niko nije davao velike šanse Uniksu posle 1-4 na startu Evrolige. Nije bilo ni govora o Uniksu kao timu koji figurira za plej-of, ali jeste o smeni Velimira Perasovića. Bila je to jedno vreme i tema broj jedan, jer Uniks je na početku bio vreća za udaranje.

Tri meseca kasnije uz Uniksovo ime stoji mnoštvo skalpova. Moć i potentnost tima iz Kazanja osetili su Real Madrid, Olimpija Milano, CSKA, Efes… A, toj listi od danas pridodata je i Barselona. Više nijedna španska ekipa ne može da se pohvali da je odolela čeličnom stisku Uniksa. Baskonija, Real Madrid i Barselona. Svi su pali pred streljačkim vodom tima sa istočnog fronta. Nikome nije prijala Rusija.

I bez Nikole Mirotića odolevala je dugo Barselona, držala se do trećeg kvartala, a onda je poklekla pod uraganskim naletom. Priključio se Mario Hezonja dvojcu Džon Braun i Lorenzo Braun, zasipali su koš Katalonaca i kreirali razliku koju do kraja sastav Šarunasa Jasikevičijusa nije uspeo da “svuče”. Nisu imali kvalitetno šutersko veče za distance košarkaši Uniksa, ali su zato skoro sve iz reketa ispogađali.

Džon Braun nosio je Uniks u prvom poluvremenu, a nekadašnji organizator igre Crvene zvezde bio je osigurač. Ali, razgoropadio se Lorenzo Braun u nastavku, igrao je kao u transu i postao najzaslužniji za pad Blaugrane u Kazanju. Servirao je lopte saigračima na tacni, spajao ih je sa košem i praktično igrao bez odmora. Raspoložen je bio Lorenzo, išao ga je i šut… Punio je sve kolone, kao i Mario Hezonja.

U završnici nije zadrhtala ruka Lorenzu Braunu, preuzeo je odgovornost i presudio Barseloni. Pojeli su bekovi Uniksa spoljnu liniju katalonskog tima i samo je Kori Higins povremeno uspevao da dođe do daha i iskreira za sebe. Higins je sa 17 poena bio najefikasniji u Barseloni, dok je listu strelaca u Uniksu predvodio Lorenzo Braun sa 22, a imao je i osam asistencija. Džon Braun dodao je 20. Do dabl-dabl učinka stigao je Mario Hezonja, koji je sakupio 11 poena i isto toliko skokova.

EVROLIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Uniks - Barselona 70:64

/Lorenzo 22 - Higins 17/

Zenit – Monako 77:86

/Kalugin 12 – Džejms 21/

Fenerbahče – Žalgiris

/Gudurić 19 – Ulanovas 16/

20.00: Alba - Real Madrid

20.05: Makabi - Olimpijakos

Petak

18.00 CSKA Moskva – Milano

18.30 Anadolu Efes – Panatinaikos

20.30 Baskonija – Bajern

21.00 Lion – Crvena zvezda



tagovi

KK BarselonaUNIKS KazanjUNIKSEvroligaLorenzo Braun

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara