Željko Obradović i Vlade Đurović (© MN Press)
Željko Obradović i Vlade Đurović (© MN Press)

Đurović pričao Grcima o Žocu: Najbolji je u Evropi, ali Partizanu fali neko kao Đorđević

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 13:25

"Mi smo dobri prijatelji, Željko i ja. Čak sam ga na kratko i trenirao", priseća se Vlade Đurović

U Grčkoj dva su trenerska imena na vrhu Olimpa. Željko Obradović i Dušan Ivković. Prvi je vodio Panatinaikos do krova Evrope, drugi Olimpijakos, međutim ne zaboravljaju Grci još jednu srpski legendu - Vladu Đurovića. Kako su ga nazvali u intervjuu za Sport24, Omar Šerif košarke je vodio Panionios, Aek i Aris, osvajao je trofeje, a ima i grčki pasoš.

U opširnom interjuu prisetio se mnogih detalja iz vremena kada je vodio pomenute timove, a najveći uspeh zabeležio je kao trener Panioniosa kada je osvojio Kup takmičenje koje ga je umalo posle toga odvelo na klupu Panatinaikosa, međutim to se nije dogodilo, a nekoliko godina kasnije na klupu zelenih iz Atine zaseo je Žoc.

Izabrane vesti

"Mi smo dobri prijatelji, Željko i ja. Čak sam ga na kratko i trenirao. Za mene on je najbolji u Evropi. Kada kreneš samo da brojiš do devet pa se umoriš, a on je osvojio devet titula prvaka Evrope. To je neverovatno", kaže Đurović.

Odmah je upitan iskusni trenerski vuk da prokomentariše povratak Obradovića na klupu Partizan Mozzart Beta odakle je krenuo u trenerske vode.

"Ekipa nema hemiju, mislim da su napravljeni neki pogrešni potezi. Mogli su neke bolje igrače da dovedu. Partizan nema nikoga kao što je na primer bio Galis da znaš da će uzeti poslednji šut na utakmici i da će pogoditi. Fali neko kao što je Bodiroga, Danilović, Đorđević, Kićanović".

Upitan je da li Zvezda ima takvog igrača? Pre svega u Nemanji Nedoviću.

"Pored Nedovića, Zvezda ima i Kampaca, ali i Vildozu koji je takođe kvalitetan i može da preuzme odgovornost. Rekao sam bio sve ovo Obradoviću pre nekoliko dana, a on mene može da pozove kada god hoće i u tri ujutru, ovek sam dostupan za njega".



tagovi

Vlade ĐurovićŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara