Žižić
Žižić

Uskoro: Žižić u Realu

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.07.20. | 18:39

Napustiće Klivlend i NBA ligu i vratiti se u Evroligu

Bilo je najavljeno krajem juna, a sada krajem jula vest da će Ante Žižić preći u Real Madrid dobija novu potvrdu. Kako javlja novinar Eurohupsa Nikos Varlas, Žižić će napustiti Klivlend i NBA ligu i vratiti se u Evroligu tako što će potpisati za Real.

Klivlend će se uskoro zvanično rastati sa Žižićem, a onda će on uskoro preći u redove Real Madrida.

Izabrane vesti

Predviđeno je da igrač učestvuje u pripremama Reala za narednu sezonu. Ranije se pisalo da je u pitanju jednogodišnja saradnja. Videćemo na koliko će Žižić potpisati.

Time se završava trogodišnja avantura Anta Žižića u NBA ligi. Ima 23 godine, a hrvatski centar je već prošao put od ABA lige, preko Evrolige pa sve do tri godine u NBA ligi. Ovog centra su na draftu izabrali Boston Seltiksi, a na leto 2017. godine je potpisao trogodišnji ugovor sa Bostonom.

Iako je u prvoj sezoni imao čast da igra sa Lebronom Džejmsom, čak su i sjajno sarađivali na terenu, bivši centar Splita, Cibone i Darušafake nije uspeo da se za tri godine izbori za nešto više od statusa rezreve, posebno u prvoj sezoni.

Druga mu je bila najbolja, igrao je gotovo 19 minuta u proseku, a beležio je 7,8 poena i 5,4 skoka. Ove sezone je imao velikih problema s povredama, tako da je pao na 10 minuta u proseku i imao 4,4 poena i tri skoka.

Sada će u Real. Zanimljiv košarkaški transfer…


tagovi

Ante Žižić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara