Utakmica koju niko ne voli da igra

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.19. | 08:15

Francuska i Australija se bore za bronzu u Pekingu

Antologijsko polufinale između Španije i Australije, a potom i novo veliko iznenađenje Argentine protiv Francuske, uslovili su da se u borbi za bronzanu medalju sastanu Kenguri i Galski petlovi. Pitanje je koliko će i jedni, a i drugi psihički biti spremni za ovakav jedan okršaj, mada prednost treba  dati Francuzima, ako ništa drugo, onda bar zbog toga što su odigrali deset minuta košarke manje.

Australija je bila veoma blizu prolaska u veliko finale, imala je i dvocifrenu prednost protiv Španije, ali je Furija još jednom pokazala zbog čega je nikada ne treba otpisati. Predvođeni fantastičnim Ljuljom, Gasolom i Rubiom, ekipa sa Pirinejskog poluostrva je u potpunosti istopila razliku i nakon dva produžetka i epske borbe prošla dalje.

Izabrane vesti

Podsetiće se sigurno Kenguri na Olimpijske igre 2016. godine u Riju kada su takođe ušli u borbu za treće mesto. A zanimljivo, tada im je rival bila upravo reprezentacija Španije od koje su izgubili samo jednim poenom razlike, 89:88. Bumersi, naravno, neće želeti isti epilog ove nedelje.

Što se tiče Francuza, sve je manje-više jasno. Nadali su se Galski petlovi nakon pobede protiv Amerikanaca da će lako izaći na kraj i sa selekcijom Argentine, ali ih je zaustavio legendarni Luis Skola, koji je sa svojih 39 godina bio najefikasniji igrač utakmice. Sve živo je pokušao Vensan Kole ne bi li trgao ekipu iz letargije, ali mu ništa nije polazilo od ruke.

U potpunosti je u polufinalu podbacio Rudi Gober, a ništa bolji nisu bili ni Matijas Lesor, Andru Albisi i Nikola Batum. U njih će navijači Francuske ponaosob moći da upere prst, jer je reprezentaciju pored dosta iskusnijih NBA zvezda predvodio Frenk Ntilikina! A da stvar bude još ironičnija, ovaj košarkaš je pre samo tri godine igrao na Evropskom prvenstvu za mlade košarkaše do 18 godina i statistički bio gori od svakog srpskog plejmejkera.

Teško je odlučiti se na koju stranu bi tas mogao da prevagne ovog jutra. Francuska može da se pohvali dosta dužom klupom, koja je Australiju realno i koštala pobede protiv Španije. Umor će takođe biti bitan faktor, ali sve naravno zavisi od psihičke pripreme za  meč za treće mesto.

SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI - MEČ ZA TREĆE MESTO

Nedelja
10.00: (1,80) Francuska (14,5) Australija (2,15)

SVETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI - FINALE

Nedelja
14.00: (2,30) Argentina (14,5) Španija (1,70)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Fiba World Cup


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara