Matijas Lesor
Matijas Lesor

Utakmica života Matijasa Lesora! Unikaha od -20 do pobede u Berlinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.03.19. | 21:10

U triler završnici 91:90 za Špance

Matijas Lesor preko Albe kao traktor! Uzalud Albi odličan početak Pejtona Sive i vođstvo od 20 poena na poluvremenu, nekadašnji centar Crvene zvezde je u Berlinu odigrao utakmicu života i predvodio Unikahu do velikog preokreta i pobede od 91:90!

Impresivne brojke ubeležio je Francuz: 18 poena iz šut iz igre 6/6, odnosno 6/7 sa penala. Pride i sedam skokova za sjajan indeks korisnost od 32. Ali čak ni te brojke ne opisuju dovoljno dobro koliko je Lesor večeras bio dominantan, iako je u prvom poluvremenu ubacio samo pet poena.

Izabrane vesti

Možda je tu i razlog velike prednosti za Albu na poluvremenu, predvođeni Sivom, osam njegovih poena u prvoj četvrtini, brzo su se Nemci odlepili, ali su u trećoj deonici potpuno stali. Dragan Milosavljević, koji je zbog problema sa ličnim greškama prvo poluvreme uglavnom presedeo, trojkom je pokrenuo seriju gostiju od 19:1 i Unikaha se vrlo brzo vratila u život. Novom trojkom Milosavljevića početkom poslednjeg kvartala preuzeli su Španci i vođstvo, ali čim je Alba ubrzala igru opet je preuzela kontrolu nad igrom.

Ali svaki put kad bi se razleteli po terenu udarili bi o zid pod imenom Matijas. U poslednja dva minuta Alba posle serije 8:0 ulazi sa vođstvom 88:84, ali Lesor kao da je u tim trenucima popio čarobni napitak. U ta dva minuta, dve blokade francuskog centra, dva koša sa penala i na kraju posle očajno izgrađene akcije Unikahe u poslednjem napadu i promašenog šuta Brajana Robertsa za  tri poena: ofanzivni skok i zakucavanje za konačnih 91:90 manje od tri sekunde pre kraja!

Berlin u šoku. Rokas Gijedraitis u poslednjoj sekundi u obruč. Unikaha je prvi gostujućim tim koji je četvrtfinalnu seriju otvorio pobedom na strani otkako se ona od sezone 2016/2017 igra na dve dobijene.

Za kraj da dodamo još samo da je Lesora ispratio i Adam Vašinski sa 17 poena, dok je Milosavljević meč završio sa 10, uz četiri skoka i dve asistencije. Na drugoj strani 14 poena Sive, po 13 su ubacili Nils Gifaj, Martin Hermanson i Gijedraitis.

EVROKUP – ČETVRTFINALE

Utorak

Uniks Kazanj - Lokomotiva Krasnodar 86:66 /1:0 u seriji/
/Mekolum 32 - Kulagin 17/

Alba - Unikaha 90:91
/Siva 17 - Lesor 18, Vašinski 17/

Asvel – Andora 79:75
/Kaudi 21, Sloter 15 – Dianje 16/

Valensija – Ritas 75:64
/Tomas 15 – Sili 11, Sirvidis 11/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Matijas LesorUnikahaAlba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara