Slavlje košarkašica Šoprona (FIBA)
Slavlje košarkašica Šoprona (FIBA)

Utisci iz Šoprona: Ponovo smo na fajnal-foru, uživaćemo nekoliko dana

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.03.22. | 18:04

"Veoma sam srećan što smo ponovo na finalnom turniru, ponosan sam na ekipu i ceo klub", rekao je trener David Gašpar

Košarkašice Šoprona će ponovo igrati na završnom turniru Evrolige - četvrti put uzastopno. Mađarski tim je bio na fajnal-foru 2018. i 2019. godine, usledila je pauza zbog virusa korona, pa je ponovo uzeo učešće 2021. Kao da je igranje u završnici Evrolige postalo navika za Jelenu Bruks i saigračice, koje se raduju četvrtom plasmanu za redom.

Do takvog uspeha stigle su preko Monpeljea, koji su izbacile u četvrtfinalu sa dve pobede. Jelena Bruks i Nevena Jovanović nastavljaju evropsku priču, a Ana Dabović je završila u dresu francuskog tima.

Izabrane vesti

"Znali smo da je Monpelje veoma opasan protivnik u svom domu, to se pokazalo nekoliko puta ove sezone. Igrali su agresivno, vršili pritisak na nas, a bilo je trenutaka kada nismo dobro regovali na to, nego smo pravili greške", rekao je trener Šoprona David Gašpar. "Doneli smo dobre odluke u ključnim trenucima i sačuvali prednost. Pred nama je težak deo sezone, ali sam veoma srećan što smo ponovo deo fajnal-fora. Ponosan sam na ekipu, ceo klub i želim da uživamo u ovom uspehu nekoliko dana".

Uz Šopron za sada je plasman na završni turnir obezbedio i turski Fenerbahče, a ostala dva kluba se čekaju i dalje.


tagovi

KK ŠopronEvroliga za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara