Uvrede Delija za Kalinića, ostatak Arene ga brani zvižducima

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.10.19. | 19:20

Sa druge strane, Vladimir Štimac nagrađen aplauzima

Ima triplu krunu iz sezone 2016/2017 kada je sa Crvenom zvezdom osvojio pehar Jadranske lige, titulu prvaka Srbije i srpski Kup, ali Nikola Kalinić više nema jednoglasnu podršku navijača beogradskog kluba. Barem nema podršku onih najtvrdokornijih. U drugom kolu Evrolige nimalo prijateljski doček za Nikolu Kalinića u beogradskoj Štark Areni. Najvrateniji Zvezdini navijači Kalinića su vređali povicima “Nikola, Turčine“ što je izazvalo i salvu zvižduka sa ostalih tribina koji su tako nadglasali Delije i donekle “zaštitili“ nekadašnjeg miljenika.

I na predstavljanju Fenerbahčeove ekipe na startu Evrolige najveći zvižduci baš za Kalinića, veći nego i za Željka Obradovića, koji će u očima crveno-belih navijača uvek biti nekadašnji trener Partizana. Sa druge strane Vladimir Štimac je kao drugi bivši igrač Zvezde u protivničkom taboru pozdravljen aplauzima.

Izabrane vesti

Kaliniću u delu zvezdaške javnosti, onom najkonzervativnijem, očigledno nije zaboravljeno to što je u intervjuu za Blic još u januaru rekao da Srbija treba da pokuša da reši problem statusa Kosova i Metohije, jer ono već decenijama “nije naše“.  Sa druge strane, tvrdo jezgro Zvezdinih navijača više puta je isticalo da Srbija ne bi smela da se odrekne ni metra kosovske zemlje.

I otud uvrede. Čak i kad je utakmica počela. Nije se to dopalo većem delu Štark Arene, nisu oni mogli baš sve vreme da zvižde, ali u pojedinim trenucima pomalo šizofrena atmosfera na tribinama, nije toga dugo bilo na mečevima crveno-belih.

Nikola Kalinić je u dresu reprezentacije osvojio srebrne medalje na Mundobasketu 2014. i Olimpijskim igrama 2016, ima dakle i ta tri pehara sa crveno-belima, ali izgleda ne i pravo da kaže šta misli, barem ne kad se govori o najosetljivijoj temi u Srba.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara