Franc Vagner (© FIBA)
Franc Vagner (© FIBA)

Vagner srušio Kanađane, Jabusele i Gober prejaki za Litvance

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.08.23. | 22:45

Dan pun prijateljskih mečeva

U danu koji je doneo šest prijateljskih košarkaških mečeva, najzanimlijvije je definitivno bilo u Atini gde je Italija nadigrala Srbiju iako je naša ekipa imala napad za pobedu preko Bogdana Bogdanovića, ali to nije jedino što je bilo vredno pomena.

Naime, velika pažnja košarkaške javnosti je bila usmerena ka okršaju Nemačke i Kanade. Oba tima imaju sijaset NBA igrača, ali Kanađani su igrali bez Džamala Mareja, najboljeg člana ekipe i NBA šampiona iz Denvera.

Izabrane vesti

Nemci su to očigledno iskoristili da preko Franca Vagnera dođu po pobede 86:81.

Moramo da istaknemo današnju partiju Laurija Markanena. Finac nastavlja da blista. Posle sjajne sezone u Juti, morao je na obavezni vojni rok u domovini, a odmah posle toga je obukao dres nacionalnog tima. Danas je sa 29 poena nosio svoj tim do pobede protiv žilave Estonije 86:80.

Pre toga su Turci deklasirali Poljake 98:73. Ova dva tima se međutim ne spremaju za Mundobasket, već za kvalifikacioni Olimpijski turnir.

Za kraj dana Francuska je dominantno nadigrala Litvance 90:72. Geršon Jabusele sa 15 i Rudi Gober sa 14 poena su bili previše za Litvance koji osim prve deonice, ništa značajnije nisu uradili. Uočljiva je bila i mala minutaža Valančijunasa, dok je najefikasniji bio Kuzminskas sa 18 poena.

Naravno, ne treba pridavati preveliki zvačaj rezultatima na prijateljskim utakmica, još uvek ima vremena da se forma brusi do početka Mudobasketa koji je zakazan za 25. avgust.



tagovi

košarkaška reprezentacija NemačkeGeršon JabuseleRudi Gober

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara