Brendon Dejvis (©Starsport)
Brendon Dejvis (©Starsport)

Valensija bez "petice" u Beogradu: Brendon Dejvis ne igra protiv Zvezde

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.01.24. | 15:23

Pridružio se Bubakaru Tureu na listi povređenih

Košarkaši Crvene zvezde, posle velike pobede u večitom derbiju, dočekuju Valensiju u 24. kolu Evrolige (utorak, 20.00), a prema informacijama iz Španije, ekipa iz Fontete će oslabljena doputovati u Beograd. Naime, Brendon Dejvis je doživeo povredu u teškom porazu od Unikahe za vikend (63:83) i čeka ga pauza od nekoliko sedmica.

Jedan od najboljih igrača ekipe Aleksa Mumbrua se povredio posle duela sa Avgustom Limom, tačnije, Brazilac mu je pao na nogu i došlo je do hiperekstenzije zgloba. Nije mogao da nastavi meč, postojala je bojazan da je došlo do teške povrede, ali su magnetnom rezonancom dijagnostikovane kontuzija kosti i upala, pa bivšeg košarkaša Žalgirisa, Barselone i Olimpije Milano čeka višenedeljna pauza, prenosi "Deportes Cope Valencia".

Izabrane vesti

Dejvis je ove sezone jedan od najboljih igrača Valensije sa prosekom od 12,7 poena i 3,9 skokova (indeks 12,4) u Evroligi, kao i 14,3 poena i 4,9 skokova (indeks 16) po nastupu u ACB ligi. Jasno je da je njegova povreda veliki hendikep za Mumbrua, posebno jer je van stroja i Bubakar Ture. To znači da španski stručnjak neće imati klasičnu "peticu" na raspolaganju.

Posao će morati da završavaju Damjen Inglis, Nejtan Rivers i Haime Pradilja, dok će u reketu pomagati i Semi Odželeje i Džastin Anderson.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK ValensijaBrendon Dejvis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara