Valensija jedva izbegla giljotinu, Uniks pao tek na kraju

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.03.19. | 20:39

Slepi miševi umalo izgubili prednost domaćeg terena

Drhtao je Pabeljon Fuente de San Luis do završna dva minuta, ali je tvrđava ostala netaknuta! Valensija je jedva izbegla giljotinu, a Uniks je položio oružje tek u samoj završnici vrlo tvrde, prave polufinalne utakmice Evrokupa - 69:64 (11:10, 17:20, 16:18, 25:16).

Mogu sada da odahnu igrači Haumea Ponsarnaua, ali su dobili veliku opomenu pred susret u Kazanju koji se igra već u petak. Valensija se ozbiljno mučila i praktično celu utakmicu jurila zaostatak koji nijednog trenutka nije ulazio u dvocifrene okvire, ali je i to malo bilo dovoljno za Uniks da drži kontrolu praktično do samog kraja. Ali, onda su se gosti iz Kazanja izgubili i ispustili sve ono što su gradili trideset osam minuta. Možda bi sve bilo drugačije da je goste malo više poslužio šut sa distance. Ovako, ostali su na samo 4/21 sa distance, što je nedovoljno u ovoj fazi takmičenja. 

Izabrane vesti

Poslednji put gosti su vođstvo imali kod rezultata 60:58, kada je Moris Ndur bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Ali, onda su usledila dva vrlo bitna napada iz kojih je Valensija minus pretvorila u ozbiljan plus. Giljem Vives je pogodio strašno važnu trojku za 61:60, a onda je najbolji igrač Uniksa Erik Mekolum potpuno izgubio konce pošto je prodao dve lopte u samo nekoliko trenutaka, što je Majk Tobi sa penala iskoristio kako bi razliku uvećao samo za još jedan poen. Uniks je imao dobru šansu da ostane u igri, ali je Ndur takođe bio nesiguran, a Met Tomas je to kaznio dvojkom za 64:60. Seriju promašaja na drugoj strani nastavio je Rejmar Morgan sa distance, što je Vil Tomas pretvorio u nedostižnih šest poena viška, uz samo 29 sekundi za preokret. Uniks to nije iskoristio.

Listu strelaca domaćina predvodili su Majk Tobi, koji je i stavio tačku na pobedu, i Fernando San Emeterio sa po 14 poena, dok je Met Tomas dopisao 13 poena. Kapiten Valensije Bojan Dubljević nije se proslavio pošto je imao samo tri poena i jedan pogodak iz igre (1/7), uz osam skokova i tek sedamnaest i po minuta na terenu. Zanimljivo, nije odigrao ni sekund u poslednjoj četvrtini.

Na drugoj strani Mekolum je imao 16 poena, Ndur osam poena i devet skokova, a Melvin Edžim 11 poena.

EVROKUP – PRVE UTAKMICE POLUFINALNE SERIJE

Utorak

Valensija - Uniks 69:64
/Tobi 14 - Mekolum 16/

20.00: (1,30) Alba Berlin (16,0) River Andora (3,90)

Foto: Star Sport


tagovi

EvrokupValensijaUNIKS KazanjMet TomasErik MekolumVil Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara