Bojan Dubljević (©MN Press)
Bojan Dubljević (©MN Press)

Valensija sa 18 razlike ispratila Alimpijevićevu Bursu

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 22:07

Slepi miševi odradili posao

Evroliga se nije igrala jer su svi mečevi dana odloženi, zato jeste Evrokup. Valensija je na svom terenu dočekala Bursu Dušana Alimpijevića i porazila je rezultatom 86:68 za petu pobedu u Grupi B drugog po kvalitetu evropskog takmiečnja.

Hasijel Rivero bio je najefikasniji strelac Valensije sa 24 poena, ne i utakmice pošto je Alerik Frimen na drugoj strani imao poen više uz 4/9 za tri i 8/17 iz igre.

Izabrane vesti

Pobeda domaćina mogla je da se nasluti već posle nekoliko minuta utakmice. Valensija je uvodnu četvrtinu otvorila serijom 19:3, odnosno 21:5, da bi istu zatvorila rezultatom 23:7. Razlika je u nastavku bila konstantno dvocifrena, nekoliko puta bila na granici od 20 poena, ali nije išla “preko“. Zanimljivo, Bursa je u završnici utakmice uspela da se spusti dva puta na jednocifreni minus, poslednji put kod 76:67 uz dva minuta na semaforu, ali je domaćin iskontrolisao situaciju i odgovorio serijom 10:1 kojom je zatvorio meč preko Ćabija Lopeza Aristegija i kapitena Bojana Dubljevića.

Upravo je Lopez Aristegi bio dvocifren sa 14 poena, uz tri asistencije i po dva skoka i ukradene lopte, dok je Klemen Prepelič imao 11 poena, ali i 0/5 za tri, odnosno 4/13 iz igre. Dubljeviću su jedina dva poena na utakmici došla u samoj završnici, ali je zato pohvatao 12 i podelio još sedam lopti. Kod gostiju Egemen Guven je ubacio 18 poena.

Utakmica nije obilovala pogocima sa distance, ukupno ih je bilo devet, a gosti su imali jednu više. Valensija je veliki posao odradila na skoku jer je protivnika nadskočila u čak 19 situacija (47-28), uz 15 pokupljenih lopti u protivničkom reketu gde su dominirali upravo Dubljević i Haime Pradilja.

Valensiji je ovo bila peta pobeda, dok Bursa sada ima isto toliko poraza.



tagovi

KK ValensijaBursaDušan AlimpijevićBojan DubljevićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara