Valerijen Vukosavljević sa saigračicom (©AFP)
Valerijen Vukosavljević sa saigračicom (©AFP)

Valerijen Vukosavljević želi da motiviše ostale igračice: Majčinstvo je tabu tema u vrhunskom sportu, ali moguće je!

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 13:28

Francuska košarkašica pohvalila odnos kluba prema njoj u bitnim životnim trenucima

Ljubav prema sportu, košarkaškoj lopti, nacionalnom timu ili klubu često zna da pređe sve granice. Dokaz za to je i potez koji je povukla francuska košarkašica Valerijen Vukosavljević (27). Ona je u plej-ofu prvenstva Francuske, na Evropskog prvenstvu i Olimpijskim igrama igrala trudna. U dogovoru sa sportskim doktorima i ličnim ginekologom odlučila je da ne odustane od takmičenja, ali je krila od saigračica i protivnica da je u drugom stanju da je one ne bi gledale drugim očima.

Iako je prošlo nekoliko dana od prve vesti da je bronzanu medalju osvojila trudna, i dalje je u centru pažnje u domaćim medijima. Ona je pre svega pohvalila odnos Basket Landesa prema kompletnoj situaciji u kojoj se našla.

Izabrane vesti

Majčinstvo je prilično tabu tema u vrhunskom sportu. Znamo da upravljanje klubovima nije lako. Ja imam prijatelje iz sporta koji su sve to doživeli drugačije od mene. Želela bih da pošaljem poruku i pokažem da postoje klubovi, poput mog, koji prihvataju ovaj projekat. U mom klubu su imali na umu da bi moj ugovor mogao da se menja u zavisnosti od toga da li sam zatrudnela ili ne”, izjavila je Valerijen Vukosavljević, koju posle pauze čeka mesto u timu.

Mnoge sportistkinje čekaju kraj karijere da bi se ostvarile u ulozi majke, takav plan nije imala francuska reprezentativka. Ona smatra da se pogled na sve to u poslednje vreme menja.

Savezi znaju kako je kada se trenira na vrhunskom nivou, znaju da je kompatibilno majčinstvo i karijera, ali ne do samog kraja. Mislim da se umovi postepeno otvaraju prema tome… Ja znam da ću posle ovoga moći normalno da nastavim karijeru”, sigurna je Valerijen Vukosavljević."Mnoge igračice čekaju kraj da bi imale dete ili da žele dužu pauzu za to. Ja moram da kažem da je moguće i ovako".

Ona je istakla i da ima želju da bude spremna da ponovo zaigra za Francusku na Svetskom prvenstvu koje je na programu 2022. godine u Australiji.


tagovi

Olimpijske igre 2020Valerijen Vukosavljevićtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara