Vanja Marinković u epizodi „Direktiva glavnog arhivatora Čvarkova“: Neka bude ovako cele sezone

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.10.18. | 16:42

Junak Partizanove pobede nad Cedevitom veruje da je to početak stvaranja velika ekipe

Košarkaši Partizana su u subotu prvi put posle pet godina pobedili Cedevitu u Zagrebu i to u premijernom kolu Jadranske lige, a igrač utakmice bio je Vanja Marinković je spakovao 25 poena i najavio neki novi i ambiciozniji Partizan. A za njega je ovaj duel imao i neku vrstu uvertire pošto mu je putem društvenih mreža stigla i poruka od glavnog arhivatora Đorda Čvarkova, lika iz popularne serije Državni posao kojeg glumi Dimitrije Banjac. I u šaljivom tonu otprilike je glasila - „Vanja, sine, ne vraćaj se bez pobede“. Kao neko ko poštuje i pasionirano prati ovu seriju, Marinkoviću očigledno nije preostalo ništa drugo nego da to „direktivu“ ispuni.
„Gledam ih, ne znam ni sam više koliko sezona, od početka. Ta poruka mi je stvarno podigla raspoloženje uoči utakmice. Jedan od srećnijih trenutaka u životu svakako“, rekao je Marinković u razgovoru za MOZZART Sport.

Posle šaljive priče na početku, vreme je za ozbiljnije teme. A trijumf u Zagrebu svakako je ozbiljna stvar.
„To je bio važan meč za nas pogotovo posle one španske turneje gde nismo igrali kako bi trebalo. Dodatnu težinu daje i činjenica da baš dugo nismo pobedili u Zagrebu. Dosta će nam ova pobeda značiti za nastavak sezone u Jadranskoj ligi. Podigli smo formu u pravo vreme“.

Izabrane vesti

Djoka GROBAR ima poruku za @PartizanBC ❤️ pic.twitter.com/dr7z4A3Eps

— kakarot (@T0ni99) September 28, 2018

Pogodio si nekoliko važnih šuteva na početku utakmice, a u odbrani je cela ekipa igrala jako. Nije bilo mnogo onih koji su očekivali furiozan start crno-belih?
„Dobro se otvorila utakmica, igrali smo baš onako, timski dobro. Svako od nas je u nekom trenutku bio sam na šutu. I sasvim zasluženo smo otišli na plus 21 u prvom poluvremenu“

U nastavku meča malo je nedostajalo da Cedevita preokrene. Šta je bio odlučujući trenutak?
„Jasno je bilo da se očekuje njihova reakcija. Otvorili su onom serijom od 10:0, nismo se baš snašli. I bilo je neizvesno, srećom ona Radetova trojka kada smo opet otišli na plus četiri donela nam je pravo olakšanje. Nije svejedno kada ti neko zamalo stigne prednost od 21 poena“

U završnici meča si manje-više uspešno izvodio slobodna bacanja i potvrdio trijumf?
„Iskreno, mogao sam još koji šut da ubacim u tom finišu, ali me je i Sani (Aranitović, prim. aut.) ispravio. Cela ta utakmica i sve što se dešavalo svakako će biti veliko i važno iskustvo za ekipu“

Iako nije bio najavljen da će igrati, u Zagrebu je na parketu određeno vreme proveo i kapiten Novica Veličković koji još nije u potpunosti rešio problem sa povredom leđa. Koliko vam je to bilo važno?
„Novica nam mnogo znači. I to ne samo kada je u pitanju teren, već samo njegovo prisustvo u ekipi. On je kapiten i simbol Partizana“.

Već u sredu crno-bele čeka novi izazov, pošto u sredu u prvom kolu Evrokupa gostuje kod italijanskog Trenta.
„U ovoj ekipi Trenta poznajem Nikolu Jovanovića i Nikoli Radičevića, kao i još neke italijanske igrače iz mlađih kategorija. Znam i ko im je trener. Može se reći da je ozbiljan ulog u tom meču, verujem da možemo da odigramo dobro. Značila bi nam pobeda na startu Evrokupa, to bi nam olakšalo put do naredne faze“

Tokom leta se dosta pričalo o nekom stanju euforije kod navijača Partizana jer je opet napravljena mlada i talentovana ekipa. Verujete li da će već sledećeg vikenda Pionir biti pun za meč drugog kola Jadranske lige?
„Mislim da su navijači prepoznali trenutak, pogotovo će se to videti posle ove pobede nad Cedevitom. Očekujem da sledeće subote protiv Olimpije hala Pionir bude krcata. Još ako dobijemo i Trento...“

A kad smo kod navijača, nekoliko godina unazad očekuju potpunu „eskploziju“ Vanje Marinkovića na terenu. Da li je konačno došla te sezona?
„Samo želim da nastavim da radim i treniram. Važno je da glava bude mirna. Jaki treninzi rezultiraće i dobrim partijama. Uhvatili smo dobar ritam, neka bude ovako cele sezone i za ekipu i za mene“, zaključio on.

Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić


tagovi

Vanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara