Foto Reuters
Foto Reuters

Vanvremenski potez vlasnika Dalasa: Otkaz Barei i 2.564.753 dolara - iz poštovanja

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 11:54

Dalas potpisao ugovor samo da bi se zahvalio Portorikancu

Zna Mark Kjuban, jedan od najinteresantnijih gazda NBA timova, da pokazuje razna lica. Pamte ljudi njegove neverovatne izlive besa kada smatra da su njegovi Mavsi oštećeni, po cenu da plati ogromne kazne. Ali daleko češće ume da pokaže ljudsku stranu kojoj novac, a on ga ima u milijardama, ne predstavlja (glavno) merilo vrednosti.

To je pokazao nedavno kada je izvukao iz životne provalije Delonta Vesta i pomogao mu da ponovo krene na rehabilitaciju posle mnogo godina lutanja zbog zdravstvenih problema i zavisnosti. A sada se njegova veličina videla i na primeru Huana Hozea Baree, inače miljenika navijača.

Izabrane vesti

Dalas je, naime, 1. decembra potpisao sa portorikanskim veteranom ugovor na jednu sezonu vredan 2.564.753 dolara, da bi mu posle manje od deset dana spremio otkaz. Mnogi su na prvu loptu pomislili da su Mavsi (potpisivanjem) napravili nepromišljen potez, a sada su potrčali da se pohvale kako su bili u pravu.

Ali zapravo nisu videli Kjubanov vanvremenski potez. On je još prilikom potpisa znao da u sastavu neće biti mesta za iskusnog plejmejkera jer mu je karijera na izmaku, pa je tim čekom zapravo želeo da mu zahvali za sve što je uradio za ekipu tokom 11 sezona, posebno u onoj istorijskoj 2010-2011 kada su Mavsi stigli do šampionskog prstena. Suštinski, on je častio Bareu s ovih 2.564.753 dolara, jer će svakako morati sve da mu isplati s tim da neće kompletna suma opterećivati seleri kep Dalasa. A pride će Barea kao slobodan igrač moći i da potraži poslednji ugovor u nekom drugom klubu.

Kako američki mediji navode, bez obzira što je dobio igrački otkaz, Barea će, naravno kada odluči da se povuče sa terena, nastaviti da bude deo Dalasove porodice, ali na nekoj drugoj funkciji, bilo u Stručnom štabu ili Upravi.


tagovi

Džej Džej BareaMark KjubanDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara