Kevin Porter i Kristijan Vud (Foto: AFP)
Kevin Porter i Kristijan Vud (Foto: AFP)

Varničilo u Hjustonu, Porter gađao trenera i izleteo iz dvorane na poluvremenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 13:00

Posle katastrofalne druge četvrtine pomoćni trener Roketsa držao bukvicu igračima i izazvao opšti haos

Još jedna sjajna partija Nikole Jokića i nova pobeda Denvera. Upisao je srpski centar dabl-dabl (24 poena i 11 skokova) u trijumfu nad Hjustonom (124:111), koji se predao već na poluvremenu. Roketsi su primil 47 poena u drugom kvartalu, što je dovelo do reakcije na poluvremenu, a onda i do velikog incidenta, pa je mladi Kevin Porter demonstrativno napustio dvoranu.

Kako otrkivaju američki mediji, pomoćni trener ekipe iz Teksasa Džon Lukas je prozvao ceo tim posle jako loše četvrtine, u kojoj je ispuštena prednost i tokom koje se četa iz Kolorada predvođena Jokićem stekla, ispostaviće se, ključni višak.

Izabrane vesti

Prvom plejmejkeru ekipe Porteru se to nije dopalo i ušao je u žustru razmenu reči sa trenerom. Kako navode američki mediji, na kraju ga je gađao (mada se ne navodi čime) i kao furija izjurio iz svlačionice, ali i Tojota centra...

"Imali smo dinamičnu raspravu. Postoje određeni zahtevi od ovog tima, kao što je da mora da se igra čvrsto. Nisam bio zadovoljan uloženim naporom", izjavio je šef struke Hjustona Stiven Sajlas posle utakmice.

Iako je Porter na kraju bio taj kojem je izgoreo fitilj, u centru Lukasovih kritika se tokom poluvremena našao Kristijan Vud. On je u igru ušao sa klupe iako je propustio obavezno testiranje na Kovid 19, navodi Atletik. Pomoćni trener navodno nije bio zadovoljan njegovim zalaganjem i zbog toga je održao bukvicu čitavom timu tokom pauze. Vud se u drugom delu nije vraćao na teren.

Hjuston je tako pretrpeo sedmi vezani poraz i sa učinkom 10-27 je na dnu zapadne konferencije. Ekipa je već neko vreme u padu, doneta je odluka po odlasku Džejmsa Hardena da se praktično krene od nule, a upravo su Vud i Porter bili svetle tačke Sajlasove ekipe ove sezone. Centar prosečno beleži dabl-dabl (17,3 poena i 10,6 skokova), dok je bivši košarkaš Klivlenda na proseku od 13 poena i 5,9 asistencija.

Porteru ovo nije prvi incident u NBA karijeri. Ovaj 21-godišnji košarkaš koji je izabran kao 30. pik na draftu od strane Klivlenda je početkom minule sezone bio van protokola u Ohaju zbog optužbe za posedovanje oružja. U januaru nedavno okončane godine je stavljen na trejd listu, jer je napravio haos kada je saznao da je njegov ormarić u svlačionici dat na koriščenje u tom trenutku novom igraču Torijanu Prinsu. Leteli su i tada predmeti iz njegove ruke, pre godinu dana je to bila hrana. Na kraju je trejdovan u Hjuston, ali mu nije trebalo mnogo vremena da se ponovo nađe u centru skandala.


tagovi

Kevin Porter DžuniorKristijan VudHjuston Rokets

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara