Micić i Bogdanović (© AFP)
Micić i Bogdanović (© AFP)

Vasa ostao na samo dva poena, Bogdan brojao do 28

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.24. | 03:21

Ponovo je Micić imao solidnu minutažu u Šarlotu, dok je Bogdan Bogdanović bio neuporedivo efikasniji u Atlanti

Odavno je postalo jasno da smo svedoci najbolje NBA sezone Bogdana Bogdanovića. Samo je verovatno svima u Srbiji krivo što je to u dresu Atlante koja ove sezone igra vrlo slabu košarku pa uglavnom možemo da konstatujemo da kapiten reprezentacije Srbije sve dobro što uradi se završi porazom Hoksa. Ništa drugačije nije bilo ni večeras.

Bogdanović je bio najbolji igrač Atlante sa 28 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Čikago Bulsi su slavili 136:126.

Izabrane vesti

Bogdan čak nije ni bio na parketu predugo. Svega 26 minuta. Za to vreme je uputio 15 šuteva ka košu Bulsa i bio je precizan čak 11 puta. Uz to je dodao dva skoka i četiri asistencije.Pokušao je sam u četvrtoj četvrtini da donese preokret, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača.

Na kraju možemo da konstatujemo samo da je Bogdanović 14. put ove sezone ulazeći u igru sa klupe ubacio 20 ili više poena.

Kod Bulsa sjajno je odigrao reprezentativac Crne Gore Nikola Vučević. On je za 34 minuta ubacio 24 poena uz 11 skokova.

Zablistao je Vasilije Micić na debiju u dresu Šarlota pre tri dana, pokazao je da može nešto da pokaže u NBA ligi i da nije samo prolaznik, samo mu je potrebna šansa koju nije dobijao u Oklahomi. Međutim, na drugom meču u dresu Hornetsa nije bio na nivou prvog kada je sve oduševio. Sada je statistika bila uočljivo slabija.

Upisao je samo dva poena, imao je tri skoka i četiri asistencije. Međutim, ono što je pozitivno, na parketu je proveo 21 minut i to je uglavnom igrao u drugom poluvremenu kada je Šarlot napravio ključnu prednost protiv Indijane koja je na kraju i savladana rezultatom 111:102.

Ko pomno prati NBA ove sezone, zna da je Indijana daleko ispred Šarlota na tabeli, ali i po svemu prikazanom ove sezone, međutim očigledno su promene u Hornetsima na svim nivoima donele nešto pozitivno barem kada su ovi prvi dani u pitanju. Ne pamti se kada je ekipa Šarlota vezala dva trijumfa, ali očigledno su pronašli novi motiv i energiju, a za to je zaslužan i srpski internacionalac koji je bio deo najatraktivnije akcije na meču.

Što se tiče ostalih igrača, najefikasniji u pobedi bio je Grent Vilijams sa 21 poenom, sjajan je bio Majls Bridžis sa 20 poena, 10 skokova i sedam asistencija.

U poraženom sastavu Majls Tarner je stao na brojici od 22 poena.

Moramo da se osvrnemo na još jednog Srbina, doduše ne košarkaša, već trenera. Darko Rajaković neće pamtiti meč protiv San Antonija po bilo čemu pozitivnom jer su Sparsi slavili 122:99 protiv Toronta, Ipak, mediji u SAD bruje o izdanju Viktora Vembanjame.

Francusko čudo od igrača je pružilo partiju za pamćenje. Za manje od 29 minuta je imao 27 poena, 14 skokova i čak 10 blokada. Imao je i pet asistencija.

Pomenućemo u ovom tekstu i Filadelfiju koja se sada bori bez najboljeg igrača - Džoela Embida. Ipak, i bez njega su uspeli u dramatičnom finišu da savladaju Klivlend rezultatom 123:121.

Istakao se novopridošli Badi Hild sa 23 poena, isti broj je imao Keli Ubre Junior, dok je Tajris Meksi imao 22 poena. U taboru Kavalirsa ubedljivo najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 36 poena.

NBA VEČERAS

Šarlot - Indijana 111:102

/Bridžis 21 - Tarner 22/

Klivlend - Filadelfija 121:123

/Mičer 36 - Hild 24/

Atlanta - Čikago 126:136

/Derozan 29 - Bogdanović 28/

Toronto - San Antonio 99:122

/Dik 18 - vembanjama 27/

Hjuston - Njujork

Memfis - Nju Orleans

Milvoki - Denver

Dalas - Vašington

Juta - Golden Stejt

Los Anđeles Klipersi- Minesota



tagovi

Vasilije MicićBogdan BogdanovićNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara