Vasilije Micić (Star sport)
Vasilije Micić (Star sport)

Vasi Miciću 23.500.000 dolara za tri godine u Oklahomi

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.07.23. | 01:59

Srpski as potpisao ugovor sa NBA ligašem

Nije novost, znalo se odavno, sada je samo ozvaničeno.

Vasa Micić je novi igrač Oklahoma Tandera. NBA ligaš je večeras potvrdio da je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim plejmejkerom vredan 23.500.000 dolara bruto.

Izabrane vesti

Micić je još pre nekoliko nedelja doputovao u Oklahomu da pregovara oko uslova i na kraju je potpisao najbogatiji ugovor u karijeri.

Na draftu ga je 2014. sa 52. pozicije izabrala Filadelfija, ali je prava na njega šest godina kasnije prosledila u Oklahomu. Ovog leta je kucnuo pravi čas da se dvostruki MVP Evrolige preseli u najjaču ligu sveta. Imala je Oklahoma ovog leta nekoliko ponuda za trejd u kojem bi Micića poslala u neki drugi klub, ali ih je odbila. Najupornija je bila Juta. 

U timu Tandera će pojačati mladu i talentovanu bekovsku liniju koju predvode Šaj Gildžis Aleksander i Džoš Gidi, a tu je i njegov maldi zemljak Aleksej Pokuševski.

Micić je ponikao u Megi iz koje je sa 20 godina otišao u Bajern. Tokom druge godine u Minhenu je otišao na pozajmicu u Crvenu zvezdu do kraja sezone ali u oba kluba nije ostavio dublji trag. Najbolji potez je napravio kada je otišao u turski Tofaš koji ga je lansirao ka Žalgirisu, a odatle je stigao do Anadolu Efesa. Tamo je postao jedan od najboljih koašrkaša Evrope, dvostruki šampion i MVP Evrolige. Posle pet godina u Istanbulu, rešio je da se oproba u najjačoj ligi na svetu.


tagovi

Vasilije MicićOklahoma

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara