Vasilije Micić (©AFP)
Vasilije Micić (©AFP)

Vasi uz zemljaka period adaptacije lakše pada: Navikavam se, Poku mi je dao bitne savete

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.10.23. | 00:35

Srpski plejmejker uporedio glavne odlike NBA lige s evropskom košarkom i istakao važnost novog saigrača

Kako vreme odmiče sve je slobodniji Vasa Micić na parketima širom američkog tla. To potvrđuje i veoma dobro izdanje sjajnog Kraljevčanina u predsezonskoj utakmici protiv Šarlota. Prevashodno je oduševio publiku atraktivnim asistencijama, a kako ih je sakupio čak osam za 16 minuta u igri, jasno je da će biti od ozbiljne pomoći ekipi Marka Degnolta u predstojećoj sezoni.

Upravo je trener Tandera analizirao Micićeve igračke predispozicije i smestio ih u kontekst njegovih nadolazećih nastupa u najjačoj košarkaškoj ligi sveta

Izabrane vesti

“Voleo bih da čujem njegovo mišljenje na ovu temu, ne bih da govorim u njegovo ime. Moje uverenje je da ovde ima više širine (na parketu). Zbog izostanka defanzivne tri sekunde verujem da je u Evropi reket popunjeniji, nego ovde. Zbog toga je prostor koji treba da pokriješ defanzivno veći. Napadački, brzina, atletika i snaga su drugačiji, a taktički je igra ovde mnogo slobodnija nego u Evropi. U Evropi postoji fizikalnost koja je drugačija nego ovde, to je bar moje mišljenje. Voleo bih da čujem njegovo“, rekao je Degnolt.

Micić je ubrzo dao odgovor...

“Otvoren je prostor na parketu, ritam utakmica je izuzetno visok, u poređenju sa Evropom. Reket je više otvoren, što daje veću mogućnost kreativcima da dođu do obruča, pogotovo oni koji dobro barataju loptom. Takođe, lakše se kreiraju situacije uz taj prostor koji se otvara. Još pokušavam da se naviknem, sve mi je ovo novo, ali imam dobre ljude oko sebe koji rade sve da mi pomognu da se što pre adaptiram. Verujem da ćemo zajedno uspeti“.

I to nije bilo sve...

“Defanzivno, NBA košarka se igra više iz izolacija, jedan na jedan. U Evroligi nema defanzivne tri sekunde, reket je uvek popunjen i obruč se stalno čuva“.

Srpski as pohvalio je novog saigrača Alekseja Pokuševskog.

“Zreo je za svoje godine, dao mi je nekoliko bitnih saveta. Nisam stidljiv čovek i volim da pitam sve što me zanima. Poku mi je baš dobar prijatelj ovde“.

U NBA ligi ga čeka gust raspored, ali je na to navikao u Evropi.

“Slični su rasporedi Evrolige i NBA, s tim što u Evropi nema vezanih utakmica koje se igraju dan za dan“.


tagovi

Vasilije MicićAleksej PokuševskiOklahomaNBA ligaMark Degnolt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara