Foto - wks-slask.eu
Foto - wks-slask.eu

Vasilije Pušica potpisao za šampiona Poljske

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.02.23. | 19:27

Srpski košarkaš igraće za Šlonsk

Novo poglavlje u karijeri Vasilija Pušice. Srpski plejmejker sklopio je saradnju sa poljskim Šlonskom. U klub iz Vroclava stiže iz Toruna, još jednog tamošnjeg tima, a sa poljskim šampionom potpisao je ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka na još godinu dana.

Pušici će Šlonsk biti treći klub u aktuelnoj sezoni. Letos ga je angažovao FMP, ali je saradnja okončana posle nepunih mesec dana pa se 27-godišnji košarkaš pridružio Torunu, trenutno poslednjeplasiranom timu poljskog šampionata, za koji je na deset utakmica u proseku beležio 16,9 poena i tako privukao pažnju Šlonska. U Vroclavu ga pak čeka borba za titulu, ali i prilika da sa novim klubom pokuša da izbori plasman u plej-of Evrokupa (poslednji na tabeli sa samo jednom pobedom).

Izabrane vesti

Popularni Vasa je pohađao Univerzitete San Dijego i Nortistern, da bi po povratku u Evropu profesionalnu karijeru započeo u dresu Partizana. Usledila je selidba u Italiju gde je nastupao za Pesaro, a potom i za Dinamo Sasari. Pušica je počeo sezonu 2021/2022 u Litvaniji gde je nastupao za Labas GAS Prienai, a istu završio u dresu turskog Galatasaraja sa kojim je nastupao u FIBA Ligi Šampiona.



tagovi

Vasilije PušicaŠljonsk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara