Foto: Reuters
Foto: Reuters

Već počela predviđanja: Jokić sedmi u trci za MVP-ja

Vreme čitanja: 1min | pet. 08.01.21. | 19:30

Lebron Džejms na prvom mestu

Iako je sezona NBA lige tek krenula, već se u tamošnjoj javnosti priča o mogućim kandidatima za MVP nagradu koja je u protekle dve sezone pripala Janisu Adetokunbu.

A prve procene pojavile su se ni manje ni više nego na zvaničnom sajtu NBA lige gde su navedena imena igrača koja bi mogla da se bore za ovo priznanje. Čak su igrači i rangirani. A naš Nikola Jokić koji briljira u dresu Denvera nalazi se na sedmom mestu.

Izabrane vesti

Jokić u dosadašnjem delu sezone beleži 25,9 poena, 11,6 skokova i 10,9 asistencija.

Na prvom mestu se nalazi Lebron Džejms. Njemu je izmakla ta titula prošle sezone, a Kralj za sada dominira sa 24 poena u proseku. Ima i 8,6 skokova i 7,9 asistencija.

Iza Lebrona nalazi se Luka Dončić na poziciji dva, zatim Pol Džordž, Džoel Embid, Stef Kari i tek na šestom mestu Janis Adetokunbo.

Jokić je na poziciji sedam, zatim osmo mesto dele Domantas Sabonis i Džejson Tejtum, a listu kompletiraju Demijan Lilard i Devin Buker.

Pored ove desetorice igrača, u trku za najboljeg igrača NBA lige, prema procenama sajta NBA.com, na kraju bi mogli da upadnu i Bredli Bil, Džejlen Braun, Entoni Dejvis, Džejms Harden i Kajri Irving.


tagovi

Lebron DžejmsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara