Jani Vecel (Foto: Starsport)
Jani Vecel (Foto: Starsport)

Vecelovih 10/10 pred Zvezdu, Braun i Tomas ga ispratili u pobedi Albe nad Bonom

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.01.24. | 20:55

Alba slavila na gostovanju pred dolazak Zvezde u Berlin

Crvena zvezda je u 17. kolu ABA lige savladala FMP, a u narednoj sedmici je čeka novi evroligaški okršaj sa Albom u Berlinu. Sastav iz glavnog grada Nemačke je takođe upisao trijumf pred duel sa crveno-belima, pošto je kao gost savladao Bon 87:95 u 17. rundi Bundeslige.

Ne cvetaju ruže Albatrosima u domaćem prvenstvu ove sezone, pa su upisali tek 10. pobedu (10-4), a isti broj trijumfa ima i aktuelni osvajač Lige šampiona, s tim što je odigrao četiri meča više, pa je i daleko ispod na tabeli sa učinkom 10-8.

Izabrane vesti

Bon je bolje otvorio meč, postigao 30 poena u uvodnoj četvrtini. Ipak, sredinom druge deonice je Alba preokrenula, a vodila se velika borba sve do poslednjih nekoliko minuta, kada su gosti iz Berlina ipak preuzeli kontrolu i uspešno priveli meč kraju.

Pred dolazak Crvene zvezde u Mercedes Benc Arenu istakao se reprezentativac Novog Zelanda Jani Vecel sa 22 poena i šest skokova. Bivši košarkaš Baskonije je imao impresivnih 10/10 za dva, dok je bez greške bio i sa linije penala (2/2), ali je promašio jedinu trojku koju je uzeo. Na sve to podelio je i dve asistencije, ukrao, ali i izgubio po jednu loptu.

Ispratio ga je bivši NBA košarkaš Sterling Braun, koji nikako da pokaže svoj kvalitet otkako je došao u evropsku košarku. Ipak, izgleda da je i on podesio nišanske sprave pred okršaj sa crveno-belima, pošto je Bonu ubacio 19 poena, uz 3/6 sa distance i 6/6 sa linije penala. Vrlo dobar je bio i Met Tomas sa 17 poena, od kojih je 15 postigao šutevima van linije 6,75 (5/10). Povratnik Martin Hermanson je bio blizu dabl-dabla sa devet poena i osam asistencija.

U poraženoj ekipi se istakao Kanađanin Tomas Kenedi sa 19 poena, Norvežanin Harald Frej je dodao 16, a dvocifreni su bili i Glin Votson sa 15, Kristijan Sengfelder sa 14 i Noa Kirkvud sa 10 poena.

U okviru 17. runde je i drugi nemački evroligaš bio na parketu, a poput Albe i Bajern je slavio na gostovanju. Imao je verovatno i teži zadatak protiv najprijatnijeg iznenađenje i aktuelnog lidera nemačkog prvenstva, Čemnica, ali je upisao trijumf rezultatom 73:86.

Karsen Edvards je bio najefikasniji sa 20 poena, a odličan je bio i reprezentativac Srbije Vladimir Lučić, kojem je skok nedostajao za dabl-dabl, pošto je ubeležio 13 poena. Dvocifreni su bili i Nils Gifaj sa 12, kao i Silvan Fransisko sa 11 poena.

Poraženi sastav je predvodio Džefri Geret sa 18 poena i 11 skokova, Ves Vanbek je dodao 16 poena, uz sedam asistencija, dok je dvocifren sa 13 poena bio i Deandre Lendsdaun.

Čemnic je uprkos porazu ostao na čelu Bundeslige sa učinkom 14-3, ali Bajern ima samo pobedu i čak dve utakmice manje.



tagovi

Alba BerlinKK BonSterling BraunMet TomasKošarkaška BundesligaKK Bajern MinhenVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara