Kari (© AFP)
Kari (© AFP)

Veći od košarke, veći od sporta: Ceo Njujork tražio da Stef Kari rešeta Bruklin (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.11.21. | 05:01

Devet trojki, za češkanje brade Džejmsa Hardena i zamišljen pogled Kevina Durenta

Toliko dobar da navijači protivničke ekipe traže da poentira. Svaki put kad bi dotakao loptu u poslednjoj četvrtini publika u Barklajs centru bi poskočila sa sedišta. Drala se: „Pucaj“. Dobro ih je čuo. Zgrabio bi basketaru i poslao je tamo gde je navikao. Halom je odjekivao zvuk „cepanja“ mrežice. Za oduševljenje ljubitelja košarke i konstataciju neutralnih, posredstvom interneta:

Izabrane vesti

„Stefon Kari je trenutno najbolji košarkaš sveta“.

Dokazano na gostovanju Golden Stejta Bruklin. Zamišljeno kao sudar kandidata za zvanje najkorisnijeg igrača NBA sezone, a pretvoreno u simultanku beka Ratnika, za uverljivih 117:99.

Prvo mesto za tabeli Zapadne konferencije, najbolji učinak od svih ekipa u novoj sezoni i povratak nekoliko godina unazad kad Kari stvarno jeste bio najbolji na planeti. Samo što posle pobede ekipe Stiva Kera u Njujorku to moraju da prizanju i Kevin Durent i Džejms Harden. Osim tog mazohističkog krika sa tribina da se zatrpa koš Netsa, detalj kad Karijev bivši saigrač pokunjen sedi na klupi, a nekadašnji as Hjustona gladi bradu i pita se šta je video, predstavlja drugi najupečatljiviji detalj utakmice predviđene za derbi večeri.

Od derbija nije bilo ni „d“, jer je Stefon Kari ubacio 37 poena, doveo Golden Stejt do 12. pobede u sezoni, a Bruklinu naneo peti sezonski i prvi poraz u međusobnim susetima posle tri godine. Šut iz igre 12 od 19. Trojke devet od 14. Sve to za manje od 30 minuta provedenih na parketu. Peto takvo ostvarenje otkako je u NBA.

Statistika pamti da je na večnoj listi najboljih poentera prešao Ajzeu Tomasa (sad je na 65. poziciji) i da mu nedostaje još samo 69 trojki da prešiša Reja Alena po broju dalekometnih hitaca (2.973). Ono što ne piše u kolonama je lakoća pokreta. Ponekad se čini da je veći od sporta. Pitajte samo Blejka Grifina, koji doslovce nije uspevao da ga uhvati...

Partiju protiv Bruklina Kari je oplemenio sa sedam skokokva, pet asistencija i dve ukradene lopte, imao vešte saradnike u liku Endrjua Viginsa (19) i Džordana Pola (17) – uz napomenu da se Nemanja Bjelica nije upisao u listu strelaca iz tri pokušaja – i igrom naterao Stiva Neša da početkom poslednje deonice povuče na klupu startere. Mada, ni pre toga nisu baš blistale zvezde Bruklina: Durent je postigao 19 poena (uz očajan šut, šest od 19, uz svih osam promašaja u trećoj deonici), dok je Harden brojao do 24 (s tim što je deset puta bio precizan sa linije penala).

Ono što je radio Stef Kari je više od košarke. Lepota.

NBA LIGA

Bruklin – Golden Stejt 99:117

/Harden 24 – Kari 37/

Juta – Filadelfija 120:85

/Bogdanović 27 – Milton 18/

Los Anđeles Klipers – San Antonio 106:92

/Džordž 34 – Mari 26/



tagovi

Bruklin NetsGolden Stejt VoriorsStefon KariKevin DurantNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara