Rudi Gober i Furkan Korkmaz (© Reuters)
Rudi Gober i Furkan Korkmaz (© Reuters)

Najubedljivija pobeda Jute u sezoni, Goberovih 17 skokova i četiri banane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.11.21. | 06:58

Pol Džord dominirao protiv San Antonija

Neko je morao da strada. Nije baš Juta toliko loša kao što bi se moglo zaključiti na osnovu poslednjih rezultata. Izgubila je četri od prethodnih pet utakmica, do toga dve minule u Solt Lejk Sitiju, a onda se vratila u velikom stilu i zgromila Filadelfiju – 120:85.

Ovo je Džezerima najubedljivija pobeda od početka nove sezone. Prethodno su dvaput slavili 31 razlike (protiv Nju Orleansa i Hjustona), da bi u noći između utorka i srede sami sebe nadmašili. Plus 35.

Izabrane vesti

Vesnik pobede kojom bi trebalo da se poboljša ambijent u ekipi je Bojan Bogdanović. Izuzetno raspoložen je bio hrvatski internacionalac, ubacio je devet od 12 šuteva iz igre (pet trojki iz sedam pokušaja), ukupno 27 poena, a pratio ga je ostatak tima. Najpre Džordan Klarkson (20), kao i Rudi Gober, pošto je meč završio dabl-dabl učinkom (17 skokova, 15 poena), a posebno impresivne bile su četiri blokade Francuza.

U dresu Filadelfije se istakao Šejk Milton (18), samo korak iza bio je Tejris Maksi (16).

U poslednjoj utakmici programa Klipersi su u Stejpels centru brzo preboleli nenadani kisk u duelu sa Čikagom i slavili šestu pobedu na domaćem parketu na poslednjih sedam utakmica. Ovoga puta nad Sparsima, pošto San Antonio ni u drugom okršaju sa timom iz Los Anđelesa nije bolje prošao.

Pol Džordž je podsetio na dane kad je u dresu Indijane bio jedan od najboljih igrača NBA lige i najviše zahvaljujući njemu sastav Tajrona Lua slavio je 106:92. Džordž je završio utakmici sa 34 poena i devet skokova, Ivica Zubac je uhvatio 13 lopti, Redži Džekson brojao do 21, mada je dosta trošio (trojke šutirao pet od 17), a u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Dejonte Mari, dabl-dabl učinkom (26 poena, 12 skokova).

NBA LIGA

Bruklin – Golden Stejt 99:117

/Harden 24 – Kari 37/

Juta – Filadelfija 120:85

/Bogdanović 27 – Milton 18/

Los Anđeles Klipers – San Antonio 106:92

/Džordž 34 – Mari 26/



tagovi

Rudi GoberkošarkaNBA ligaJuta DžezLos Anđeles KlipersSan AntonioFiladelfijaFiladelfija SeventisiksersPol DžordžBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara