Vejd Boldvin (Screenshot - Youtube.com)
Vejd Boldvin (Screenshot - Youtube.com)

Vejd Boldvin najbolji u 20. kolu Evrolige

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.01.23. | 16:22

Plejmejker Makabija proglašen za MVP-a posle vrsnog izdanja protiv Albe

Povredio se najbolji igrač Makabija Lorenzo Braun u prvoj deonici susreta sa berlinskom Albom u Tel Avivu, ali je Vejd Boldvin preuzeo stvari u svoje ruke i sa rekordom karijere odveo Ponos Izraela do trijumfa.

Za utakmicu sa 33 poena (indeks korisnosti 35) nagrađen je i zvanjem MVP-a 20. kola, po četvrti put u svojoj 108 utakmica dugačkoj evroligaškoj karijeri.

Izabrane vesti

Boldvin je oborio rekord i prema postignutim poenima i indeksu, a pritom je ubeležio i šest asistencija i tri skoka, kao i po jednu blokadu i ukradenu loptu. Šutirao je 8/13 za dva i 4/8 za tri, kao i 5/6 sa linije penala i prvi put u tekućoj sezoni dobio nagradu za najboljeg u rundi.

Drugu najbolju partiju u sedmici za nama pružio je Brendon Dejvis (indeks 31), ali je Olimpija Milano izgubila od Asvela kod kuće. Ubeležio je borbeni centar 26 poena i osam skokova.

Alfa Dijalo iz Monaka je imao treći najveći indeks (26), pošto je protiv Fenerbahčea upisao 13 poena, osam skokova, pet asistencija i tri krađe.

U pet najboljih su i centar Fenera Džonatan Motli, kao i dželat Partizan Mozzart Beta Bojan Dubljević. Košarkaš Valensije je u pobedi nad crno-belima upisao 20 poena i šest skokova (indeks 25), dok je Motli u porazu od Monaka upisao 17 poena, devet skokova i dve asistencije (takođe za indeks 25).



tagovi

Vejd BoldvinKK Makabi Tel AvivBojan Dubljević

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara