Veličković i Obradović (© Star Sport)
Veličković i Obradović (© Star Sport)

Veličković: Išao sam iz ludila u ludilo

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 20:17

Pričao je nekadašnji kapiten Partizana o poslednjim godinama karijere

 Ako je neko znao šta je potrebno da se ostvari pobeda na parketu onda je to Novica Veličković. Nekadašnji kapiten Partizana uživa u svojoj prvoj "penzionerskoj sezoni", a u podkastu "Jao Mile" pričao je o poslednjim godinama karijere kada je uvek išao preko granice bola.

Veličković je košarkaš sa najviše odigranih mečeva u crno-belom dresu. Bio je u Real Madridu, igrao je i u Turskoj i Nemačkoj, ipak nigde nije ostavio trag kao u Humskoj gde slovi za živu legendu kluba.

Izabrane vesti

"Samo mi je bilo daj još jednom obučem dres i izaćem pred publiku i navijače, da doživim još jednom to samo. Svako leto sam pričao da ću stati, da neću više. Onda dođe plej-of, ja posle toga koje god terapije da odradim neće mi pomoći. U Pioniru 700 stepeni, utakmice na dva dana, ne mogu da se oporavim i vratim tonus mišića da bi sutra opet igrao. Išao sam iz ludila u ludilo" rekao je Veličković

Pratio je nekadašnji kapiten crno-belih finalnu seriju ABA lige.

"Mogu da govorim o Partizanu i mislim da sa video mnogo dobrih stvari. Videla se reakcija u trećoj utakmici, četvrta je bila fantastična. U drugoj se takođe videla velika bolja. Posle toliko teških godina za moj klub mislim da je napravljen lep iskorak. Najveći trener nam sedi na klupi, to je satisfakcija za svakog navijača Partizana. Klub raste, treba da prođe vreme za neki kontinuitet".

Osvrnuo se i na atmosferu na utakmicama.

"Najžešća astmoefera u Evropi. Pričamo o hali koja prima sedam ili osam hiljada, meni je uvek bio užitak. Ne znam koliko puta sam pogođen, hteo ili ne hteo, uvek gledaš da li nešto uleće. Igračima je sigurno najteže. Došlo je do promene i mislim da ne može da se očekuje sve u jednoj sezoni", podvukao je Veličković.


tagovi

Novica VeličkovićKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara