Foto Reuters
Foto Reuters

Veliki koldež talenat kolabirao na utakmici

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 00:03

Džonsonovo zdarvstveno stanje je kritično, ali stabilno...

Amerika je u šoku. Kionte Džonson, najbolji igrač univerziteta Florida i zvanično najbolji košarkaš predsezone Južnoistočne konferencije (SEC), kolabirao je tokom velikog lokalnog derbija sa Floridom Stejt (71:83).

Džonson se u četvrtom minutu meča, posle jednog napada srušio na parket, a zatim je hitno prebačen u bolnicu. Njegov trener Tim Vajt saopštio je kasnije da je igrač kritičnom, ali stabilnom stanju.

Izabrane vesti

"Molim vas, nastavite da se molite za Kijontea i njegovu porodicu", objavio je Vajt na Tviteru.

Prema pisanju AP, kao mnogi saigrači i Džonson je tokom leta bio pozitivan na kovid. Iako se još ne zna uzrok njegovih zdravstvenih problema, američka agencija navodi da virus može da dovede do miokarditisa, virusne infekcije srčanog mišića, koja u najtežem stanju može da izazove nagli srčani zastoj čak i smrt mladih, inače zdravih sportista.

Takođe se navodi da SEC nalaže stroge protokole, uključujući rigorozno testiranje srca, pre nego što se igračima dozvoli da se vrate treninzima nakon pozitivnih testova na kovid.

Zvaničnici su posle kolapsa Džonsona dali timovima vremena da odluče da li žele da nastave utakmicu, što su oni i učinili


tagovi

NCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara