Sava Lešić uz pomoć saigrača napušta teren posle povrede u susretu sa Partizanom (©MN Press)
Sava Lešić uz pomoć saigrača napušta teren posle povrede u susretu sa Partizanom (©MN Press)

Veliki peh za Borac, Sava Lešić doživeo težu povredu kolena

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.02.22. | 13:37

Crne slutnje se obistinile

"Daj Bože da povreda nije teže prirode, ali po njegovoj reakciji rekao bih da jeste", rekao je trener Borca Marko Marinović posle poraza od Partizana (68:75) koji je obeležila i teška povreda Save Lešića. Prema saznanjima Mozzart Sporta, prvi snimci su potvrdili crne slutnje, iskusni košarkaš je pretrpeo povredu ligamenata i hrskavice kolena i najverovatnije mu sledi operacija.

Posle samo četiri minuta košarke krik krilnog centra Čačana zaledio je sve prisutne u dvorani Aleksandar Nikolić. Lešić je posle jednog nezgodnog doskoka završio na zemlji, odmah je bilo jasno da je u velikim bolovima, pa se i trener Čačana Marinović uhvatio za glavu u neverici. Posle lekarske pomoći 33-godišnji košarkaš je uz pomoć saigrača napustio dvoranu, a sudeći po gestikulaciji odmah se moglo posumnjati da je u pitanju teža povreda.

Izabrane vesti

Prvi rezultati sa magnetne rezonance to i potvrđuju. Stradali su ligamenti i hrskavica i prve procene su da će povreda morati da se sanira operativnim zahvatom. Ipak, Borac će potražiti mišljenja još nekoliko specijalista, kako bi se do detalja utvrdio stepen lezije i procenilo koliko će trajati Lešićev oporavak.

Bivši igrač Partizana i Crvene zvezde je minulog leta potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom iz Čačka. Upisao je 17 nastupa u ABA ligi i sa prosekom od 10,4 poena i 4,2 skoka bio jedan od najboljih igrača u Marinovićevoj ekipi. Blesnuo je u trećem kolu protiv Mornara kojem je ubacio 23 poena uz sedam uhvaćenih lopti (indeks 28). Jasno je da će mnogo neodostajati Borcu u nastavku sezone.

"Nas pehovi ove prirode prate cele sezone. Ne tražim alibi, ali od početka sezone nemamo na raspolaganju ceo tim. Ovo je samo jedan peh u nizu", izjavio je trener Borca posle utakmice sa Partizanom.



tagovi

KK Borac ČačakSava Lešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara