Vili Rid (©Star Sport)
Vili Rid (©Star Sport)

Veliki problem za Budućnost: Magnet potvrdio, Ridu stradala Ahilova tetiva

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 17:47

Crne slutnje se obistinile

Budućnost je u padu forme, a posle poraza od Burga, kojim je najverovatnije izgubila šanse da u eliminacionoj fazi Evrokupa igra u Morači, ostala je i bez jednog od ključnih igrača. Vili Rid se povredio još u prvom poluvremenu utakmice, uz pomoć lekarskog osoblja napustio teren, a vrlo brzo postalo je jasno - "pukla" je Ahilova tetiva. Sada je i magnet potvrdio crne slutnje, te je Amerikanac definitivno završio sezonu i misiju u redovima podgoričke ekipe, prenose Vijesti.

On je u finišu prvog poluvremena utakmice u Podgorici završio na parketu sa bolnom grimasom, odmah se posumnjalo na tešku povredu, a ispostavilo se da je u pitanju jedna od najtežih u svetu sporta. To je juče i potvrđeno magnetnom rezonancom. Ostalo je da se vidi gde će se centar koji uskoro puni 32 godine operisati i kako će mu proći oporavak.

Izabrane vesti

Noga će mu biti u imobilizaciji šest sedmica, a onda mu sledi oporavak od tri do šest meseci. Napominju Vijesti da su njegova visina i težina samo otežavajući faktor. Budućnost u najbitniji deo sezone ulazi ozbiljno oslabljena.

To sve znači da neće biti sposoban da igra ni u prvom delu naredne sezone, imao je i ranije problema sa Ahilovom tetivom, pa je pitanje da li će ikada više zaigrati košarku na visokom nivou.

Ridu je ovo druga godina u dresu Plavih, a beležio je 13,3 poena i 6,6 skokova. Podigao je brojke u odnosu na minulu sezonu (9,2 poena i 6,1 skokova), izrastao u jednog od najbitnijih igrača u ekipi Aleksandra Džikića.

U Evrokupu je minule takmičarske godine blistao, pa je bio uvršten i u prvu petorku turnira (13,5 poena i 7,3 uhvaćene lopte), dok je ove beležio nešto slabije brojke - 11,3 poena i 5,8 skokova.

Košarkaš rodom iz Kanzas Sitija je posle dve godine na Sent Luis koledžu igrao u Razvojnoj ligi još toliko, da bi se 2014. godine odlučio za Stari kontinent. Igrao je kratko za Hapoel Elijat pre nego što se vratio u Dži ligiu, okušao se i u Dominikanskoj republici, da bi 2015. godine konačno dobio šansu u NBA. Branio je u naredne tri godine boje Bruklina, Majamija, LA Klipersa i Detroita, da bi se posle još jedne epizode u Razvojnoj ligi po drugi put odlučio za Evropu. Ovoga puta se zadržao, a pre Budućnosti proveo je sezonu u dresu Olimpijakosa.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaVili Rid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara