Nikola Ivanović (©Starsport)
Nikola Ivanović (©Starsport)

Veliki transfer na Jadranu: Ivanović dolazi u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 18:29

Odlični bek stiže na Mali Kalemegdan

Transfer eksplozija na Jadranu! Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, dugogodišnji prvotimac podgoričke Budućnosti Nikola Ivanović pred potpisom je za Crvenu zvezdu. Ivanović na Mali Kalemegdan stiže kao slobodan igrač, nakon što mu je istekao ugovor sa šampionom Crne Gore.

Reprezentativac Crne Gore bio je jedan od najistaknutijih igrača Budućnosti u protekle četiri godine. To mu je bio drugi mandat u ekipi iz Podgorice, pošto je prethodno takođe proveo četiri sezone u Morači, između 2011. i 2015. godine. Profesionalnu karijeru je započeo u Mornaru 2010. godine, ali se ubrzo vratio u svoj rodni grad i pokazao ogroman kvalitet. Između dva boravka u Budućnosti nosio je dresove Mege, AEK-a i Orlandine.

Izabrane vesti

Prošle sezone u ABA ligi b je prosečno postizao 12,9 poena, 4,9 asistencija i 2,8 skokova. Ipak, njegova važnost za ekipu se nije toliko ogledala kroz statistiku, već činjenicu da se nikada nije libio da preuzme odgovornost u ključnim trenucima, poseduje izuzetan karakter, pa stoga nema ni sumnje da će predstavljati dragoceno pojačanje za srpskog i regionalnog šampiona.

SARAĐIVAO DVE GODINE SA RADONJIĆEM, PROSEK PROTIV ZVEZDE OVE SEZONE: 13 POENA, 5 ASISTENCIJA

Pozitivnu stvar za crveno-bele prestavlja i činjenica da je Nikola Ivanović od 2011. do 2013. godine sarađivao sa Dejanom Radonjićem u Budućnosti, što znači da je upoznat sa filozofijom i načinom rada trofejnog crnogorskog stručnjaka.

Ove sezone, Ivanović je odigrao čak sedam utakmica protiv svog novog kluba i samo u petom meču finalne serije nije bio dvocifren. Prosečno je postizao 13,1 poen, 5,3 asistencije i 2,1 skok po utakmici sa crveno-belima. Najbolji je bio u prvoj utakmici finalne serije, koju je Crvena zvezda rešila u svoju korist rezultatom 82:78 u dvorani Aleksandar Nikolić. Ostvario je dabl-dabl učinak od 16 poena i 10asistencija, uz dva ostvarena skoka.


tagovi

Nikola Ivanović

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara