Moric Vagner (©fiba.basketball)
Moric Vagner (©fiba.basketball)

Veliki udarac za Nemce, bez Morica Vagnera na Evrobasketu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 18:59

Jedan od domaćina završnog turnira neće moći da računa na sjajnog centra Orlando Medžika

Oformili su Nemci sasvim respektabilan sastav za Evropsko prvenstvo. Pokazali ambiciju da ostvare visok plasman, s ozbirom da će čitav turnir igrati kod kuće (grupa u Kelnu, kompletna eliminaciona faza u Berlinu). Ipak, neće selektor Gordon Herbert moći da računa na jednog od najboljih igrača. Kako je i zvanično obelodanjeno, Moric Vagner je otpisan zbog povrede članka.

Centar Orlanda će tako propustiti i početak druge faze kvalifikacija za Mundobasket, kao i kontinentalnu smotru.

Izabrane vesti

"Reći ću vam kako stoje stvari. Boli me. Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moći da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Znam koliko je reprezentacija bitna za nemačku košarku i čitavog leta sam se radovao ovom izazovu, spremao se da nadogradim prošlogodišnje iskustvo. Proveo sam leto sa momcima koji su ovo iskustvo učinili jedinstvenim i to bi je bila najviša tačka protekle godine i nešto zbog čega sam bio uzbuđen. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih", rekao je Vagner.

Očekivalo se da Mo uz brata Franca bude glavna Herbertova uzdanica, ali nije se dalo. Nemačkoj reprezentaciji zbog povrede nedostaje i Isak Boga, dok je centar Dalasa Maksi Kleber odlučio da ovog leta odmori.

"Težak udarac za nas, a posebno za njega. Zaista je želeo da igra u Nemačkoj, pred svojim navijačima, u svojoj zemlji. Moric je sjajan košarkaš i veoma dobar momak. Zdravlje je na prvom mestu i želimo mu da se što pre oporavi. Još puno dobrih godina u košarci je pred njim", rekao je nemački selektor.

Uz Franca Vagnera pod reflektorima će biti i Denis Šreder, kao i centar Bostona Danijel Tajs. Na spisku su i dalje Nils Gifaj iz Žalgirisa, Maodo Lo i Johanes Timan iz Albe, Andreas Obst iz Bajerna, kao i Johanes Fojtman iz CSKA (prema poslednjim informacijama blizu prelaska u Olimpiju Milano).

Nemačka je na EP smeštena u Grupu B sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom.

AKTUELNI SPISAK NEMAČKE ZA EVROBASKET

Robin Bencing (Fortitudo)

Nils Gifaj (Žalgiris)

Justus Holac (Breoga)

David Kremer (Braunšvajg)

Leon Kremer (Bon)

Maodo Lo (Alba)

Andreas Obst (Bajern)

Kenet Ogbe (Oldenburg)

Denis Šreder (bez kluba)

Kristijan Sengfelder (Brose)

Danijel Tajs (Indijana, NBA)

Johanes Timan (Alba)

Johanes Fojtman (CSKA)

Franc Vagner (Orlando, NBA)

Jonas Volfart Boterman (Hamburg)

* tri imena će pred Evrobasket biti precrtana


tagovi

Evrobasket 2022košarkaška reprezentacija NemačkeKvalifikacije za Mundobasket 2023Moric Vagner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara