Spenser Dinvidi i Devin Buker (©Reuters)
Spenser Dinvidi i Devin Buker (©Reuters)

Veliki udarac za šampionske ambicije Netsa: Dinvidi pokidao ligamente

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 17:51

Teška povreda beka Bruklina, na terenu tek od sledeće sezone

Kako je prvi preneo pouzdani novinar Atletik-a Šams Čaranija, bek Bruklin Netsa Spenser Dinvidi je završio sezonu. On je doživeo povredu prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena (delimično ih je pokidao) i očekuje se da bude spreman tek za narednu sezonu.

Težak udarac za Netse, koji su na samom startu sezone pokazali da će biti jedan od kandidata za prsten. Kajri Irving i Kevin Durent igraju u sjajnoj formi, oduvali su Golden Stejt na premijeri, potom su razbili i Boston, ali su ipak nesrećno poraženi od Šarlota.

Izabrane vesti

Kako je Dinvidi planiran za startu petorku uz Irvinga i Durenta, ostaje da se vidi ko će sada preuzeti njegovo mesto u timu. Karis Lavert se ističe kao glavni kandidat, ali se čini da je njemu dodeljena uloga šestog igrača. Tako bi u petorku mogao da uđe Lendri Šamet, a veću minutažu svakako mogu da očekuju i Torean Prins, Timoti Luvavu-Kabaro, Brus Braun i Tajler Džonson. Imaju Netsi dugačku klupu.


Dinvidijeva povreda će svakako predstavljati udarac na šampionske ambicije ekipe iz Berklejs centra. Odlični bek je trebalo da bude i deo ponude Bruklina za Džejmsa Hardena. Kako je sada 27-godišnji bek van stroja, šanse Netsa da angažuju Hardena u trejdu svedene su na minimum.

Dobra stvar je što će bivši košarkaš Detroita na leto imati opciju da produži saradnju sa Netsima na još jednu sezonu za 12.302.496 dolara. Dinvidi je član Bruklina od 2016. godine. U NBA je stigao 2014. godine kao 38. pika sa drafta, ali se nije snašao u Pistonsima, da bi se u mladoj ekipi Bruklina istakao kao jedan od lidera. Imao je ponude i pred početak minule sezone da promeni ekipu, ostao je iako mu je Irving uzeo mesto u petorci. Imao je želju da se sa Netsima bori za prsten, ove sezone ipak neće moći da pomogne svojim saigračima.


tagovi

Spenser Dinvidi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara