Viktor Vembanjama (©AFP)
Viktor Vembanjama (©AFP)

Vembanjama efekat: NBA prenosi mečeve Metropolitana u francuskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.10.22. | 18:09

Euforija oko momka kojem se predviđa da će biti prvi pik na narednom Draftu se ne smiruje

Oduševio je Viktor Vembanjama američku košarkašku javnost na turneji sa Metropolitanom preko bare. Odigrao dva egzibiciona meča protiv Ignajt tima iz Razvojne lige i zablistao. Doduše usred sezone, ali izgleda da se putovanje francuskog tima isplatilo. Zvanično je potvrđeno da će NBA prenositi utakmice ekipe Vensana Kolea u LNB Pro A ligi, kako bi ljubitelji najjače košarkaške lige sveta mogli da uživaju u bravurama momka zbog kojeg će se pojedini američki timovi utrkivati za prvo mesto na predstojećem Draftu.

Postignut je dogovor sa ligom, ali i Bein Sports mrežom koja ima pravo prenosa francuskog šampionata. Osim utakmica Metropolitana kod kuće i na strani, na NBA aplikaciji će moći da se isprati i francuski Ol-star meč (29. decembar), kao i Liga kup (17-19. februar), a potencijalno i susreti u plej-ofu.

Izabrane vesti

"Sa devet francuskih igrača koji se takmiče u NBA ove sezone, američka liga je veoma zainteresovana za evropske igrače. Ponosni smo što je LNB deo NBA univerzuma i to je ozbiljan podstrek da podignemo kvalitet na viši nivo. Zahvaljujući NBA aplikaciji, Amerikanci će moći da se upoznaju sa francuskim timovima i prate napredak francuskih talenata pred NBA draft, naravno, zaključno sa mečevima Metropolitana i Viktora Vembanjame", rekao je predsednik LNB Pro A lige Alan Beral.

Interesantno je da će utakmice Metropolitana moći putem NBA aplikacije da se isprate širom sveta, ali ne i u Francuskoj, kao i u nekoliko drugih zemalja u kojima pravo prenosa ima Bein.

Francuska liga je tako prva koja nema direktne veze sa NBA, a da će se njeni mečevi prenositi na zvaničnoj aplikaciji. Neverovatan uticaj 18-godišnjeg momka iz Le Šenea koji preti da pokori košarkaški svet. Meč koji će ispisati istoriju na programu je 29. oktobra, a Metropolitan gostovati Burgu (20.00 po srednjoevropskom vremenu).

Vembanjama u LNB Pro A ligi ove sezone prosečno beleži 18,6 poena, dok je protiv Ignajta na američkoj turneji upisao 37 poena u porazu, 36, uz 11 skokova i po četiri blokade i asistencije u trijumfu nad timom iz Razvojne lige.


tagovi

Viktor VembanjamaNBA ligaLNB Pro AFrancuskaMetropolitan

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara