Viktor Vembanjama (©AFP)
Viktor Vembanjama (©AFP)

Vembanjama je izgleda odigrao svoje u Letnjoj ligi

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.07.23. | 22:48

Navodno se više neće "skidati" za utakmice ovog takmičenja

Viktor Vembanjama je posle dve utakmice završio svoje u Letnjoj ligi za ovu godinu. I verovatno zauvek. Posle samo dve utakmice, debitantske u kojoj se nije proslavio i druge u kojoj je sa 27 poena i 12 skokova ipak pokazao zašto oko njega vlada tolika vreva, San Antonio je odlučio da supertalentovanog Francuza poštedi daljih napora u Letnjoj ligi, kako bi se fokusirao na individualni rad.

Ovakav rasplet je mogao da se nasluti još posle poraza od Portlanda, kada je Vembanjama poručio da mu je plan da sedne i razgovara sa Gregom Popovičem kako bi se dogovorili oko njegovog daljeg angažmana u ovom takmičenju.

Izabrane vesti

Iako još ništa nije zvanično, izvori bliski igraču tvrde da je odluka doneta. On se pred medijima neće pojavljivati bar u narednih mesec dana, a ideja je da se u sledeća dva do tri meseca sprovede precizno osmišljen plan individualnog rada kako bi Vembi što spremnije dočekao debitantsku sezonu u NBA ligi.

Jasno je i zašto je ovakva odluka doneta. Vembanjama je iza sebe imao napornih godinu dana u kojem je kao prva zvezda Metropolitana bio u maksimalnom fokusu svetske javnosti, radio je dosta na sebi kako bi se predstavio u što boljem svetlu, u međuvremenu debitovao za Francusku u kvalifikacijama za Mundobasket, ali ga neće biti među dvanaest u završnici najveće planetarne smotre.



tagovi

Viktor VembanjamaSan Antonio SparsNBA ligaLetnja liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara