Viktor Vembanjama (©FIBA Basketball)
Viktor Vembanjama (©FIBA Basketball)

Vembanjama ponovo zablistao, Francuska deklasirala Bosnu i overila vizu za SP

Vreme čitanja: 1min | pon. 14.11.22. | 22:27

Selekcija Vensana Kolea ubedljiva pred svojim navijačima

Grupa K dobila je još jednog učesnika Svetskog prvenstva. Posle Litvanije, vizu za kontinentalnu smotru naredne godine obezbedila je Francuska. Selekcija Vensana Kolea ubedljivo je savlada Bosnu i Hercegovinu, revanširavši joj se tako sa kamatom za poraz u avgustu – 92:56.

Međutim, tada je Bosna na raspolaganju imala Jusufa Nurkića. Bez košarkaša Portlanda nije mogla da parira Francuzima. Centar Budućnosti Kenan Kamenjaš još jednom je bio raspoložen (9/11 šut iz igre), ubacio je 20 poena, ali bez prave podrške saigrača (prvi sledeći bio je Penava sa 10 poena), morao je da položi oružje pred rivalom.

Izabrane vesti

Na drugoj strani prednjačio je Viktor Vembanjama. Mladi centar koji ove sezone oduševljava u dresu Metropolitena bio je najefikasniji pojedinac pobedničke reprezentacije sa 19 poena, jednim manje nego što je pre tri dana ubacio u takođe ubedljivoj pobedi nad Litvanijom.

Bosna je korak za rivalom uspevala da održi jedino u prvoj četvrtini. Već do poluvremena Francuska je otišla na plus 13 i na bezbednoj udaljenosti držala goste, da bi u poslednjoj deonici sa 33 poena zatrpala koš Bekirovih izabranika u drugoj fazi kvalifikacija.

Bosna i dalje ima šanse da se domogne treće pozicije i za nju će se u poslednje dve utakmice boriti u direktnim okršajima sa Mađarskom i Crnom Gorom.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET - DRUGA FAZA

GRUPA K

Mađarska - Češka 83:68

/Filipoviti 15 - Kizlink 21/

Crna Gora - Litvanija 56:65

/Mihailović 11 - Kuzminskas 13/

Francuska - BiH 92:56

/Vembanjama 19 - Kamenjaš 20/



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Francuskekošarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineViktor VembanjamaKenan Kamenjaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara